Een vintage sfeer in je woonkamer krijgen

  • Keuken
  • april 11, 2022
  • Comments Off

De woonkamer is het hart van je huis. Het is de plaats waar je met je gezin het grootste deel van de tijd doorbrengt en waar je vrienden samenkomen. Deze leefruimte moet jou en je dierbaren aanmoedigen om samen tijd door te brengen en dingen te doen waar je van houdt. De ruimte moet mooi zijn, maar ook comfortabel en functioneel. Ben je op zoek naar ideeën om jouw woonkamer een meer vintage uitstraling te geven? Mist je woonkamer iets? Er zijn veel eenvoudige manieren om je woonkamer een andere sfeer te geven door een paar elementen te veranderen. Afhankelijk van je tijd en budget kun je gemakkelijk enkele kleine of grote wijzigingen aanbrengen. Zo doet licht veel en kun je bijvoorbeeld door houten jaloezieën op te hangen meteen al een heel andere sfeer neer zetten. Lees snel verder voor meer tips om een vintage sfeer aan je woonkamer toe te voegen.

Je kunt wat elementen toevoegen om je woonkamer uitnodigender te maken. De vintage-stijl is perfect voor je woonkamer, omdat het een erg knusse sfeer met zich meebrengt. Begin met lichte, warme kleuren om de ruimte open te laten voelen. Neutrale houttinten voegen warmte en rustieke charme toe zoals zwarte houten jaloezieën. 

Wat voor vloer in een vintage stijl woonkamer?

De vloeren in een vintage woonkamer zijn traditioneel van hout. Dat match goed met de houten jaloezieën. Woonkamer vloeren in landelijke stijl hebben vaak brede planken, terwijl een kamer in Victoriaanse stijl juist smalle planken. Oosterse tapijten geven de kamer een werkelijk prachtige uitstraling, terwijl gevlochten ovale vloerkleden een landelijk tintje geven. Als jouw huis geen houten vloeren heeft, overweeg dan om deze te laten leggen. Als dat geen optie is, leg dan tapijten over de bestaande vloer voor een vintage look.

Zet de vintage look voort met extra grote banken, lekkere fluffy kussens en dekens en zachte vloerkleden. Voeg een paar opvallende stukken toe, zoals antiek, om de kamer uniek en persoonlijk te maken. Met een paar simpele veranderingen kun je de woonkamer een totaal andere uitstraling geven.

Luchtige moderne ruimte met kleuraccenten

De beste vintage woonkamers slagen erin om met verschillende stijlen gebieden te creëren en zo een ​​samenhangend ontwerp neer te zetten dat zowel modieus als functioneel is. Deze woonruimte begint met meubels in moderne stijl. Een vloerkleed met grote print voegt een gezellig element toe zonder in te boeten aan stijl. Kussens zorgen ervoor dat de kamer niet te benauwd wordt maar juist speels aanvoelt. De woonkamer wordt echt afgerond met wat groen van planten en enkele wandkleden. Schilderijen kunnen precies de juiste hoeveelheid kleur toevoegen, maar pas hier wel mee op!

De vintage stijl is perfect voor kleinere ruimtes. Plaats bijvoorbeeld in het midden van de ruimte een boeren eettafel en hang rieten schalen aan de muur, deze brengen een rustieke stijl in de kamer, terwijl een overvloed aan kussens, een zachte plaid en een bohemian poef iedereen uitnodigen om comfortabel te loungen. Laat de houten jaloezieën zwart half open staan en je creëert een rustgevende vintage sfeer. 

Nautische elementen voegen een gevoel van de zee toe

Voeg aan een kamer witte elementen om deze een fris, luchtig gevoel te geven. De kleuren blauw, groen en bruin kunnen een oceaan thema uitdragen als je daarvoor kiest. Een comfortabele blauwe bank past goed bij een antieke kist die je ook dienst laat doen als salontafel. Kussens maken de bank eventueel nog gezelliger. Een jute vloerkleed zet het kust thema voort. 

Previous «
Next »