De nieuwe trend van eten en eten bereiden

  • Keuken
  • september 22, 2017
  • Comments Off

De keukentrends zijn zienderogen aan het veranderen. Keukens worden meer en meer in de huiskamer geïntegreerd, en dit in de vorm van open keukens. We willen bij ons gezin of onze gasten zijn als we aan het kokkerellen zijn. Dit heeft een sterke invloed op de stijl van onze eettafels, stoelen en keukenaccessoires. Ze worden meegenomen in de stijl van de rest van onze woning. Zo vind je bijvoorbeeld bij Flinders heel wat eettafels, stoelen, banken en nog heel wat meer om je keukeninrichting vanuit een ander perspectief te bekijken. Zowel meubels als accessoires voor de keuken, met onder meer tafels, stoelen, krukken, tafellinnen, bestek, voorraadpotten en noem maar op zijn zodanig ontworpen dat ze een lust zijn voor het oog!

Eten en eten bereiden in een nieuw jasje

Als we de huidige inrichting van onze woning bekijken, dan zien we dat de keuken gewoon doorloopt in de woonplaats. Tussen de open keuken en de woonplaats zagen we al kookeilanden of een soort bar/eettafel met barkrukken. Ook deze zijn aan het verdwijnen. In de plaats komen handige eettafels waar zowel de bereiding van het eten als het eten zelf plaatsvindt. De vroegere aparte eetplaats en de keuken smelten als het ware samen. Kinderen maken hun huiswerk aan de eettafel, de groenten worden er gesneden, er worden spelletjes gespeeld of er wordt geknutseld. Deze tafels zijn nog altijd decoratief, maar worden vooral functioneel. Ze zijn makkelijk te verplaatsen, in te klappen, aan te passen, te verhuizen en ga zo maar door. Kortweg: ze worden ingezet daar waar nodig is en zijn tegelijk nog mooi ook.

Keukenaccessoires: toon ze zonder schroom

De open keukens hebben als gevolg dat de accessoires voor de keuken zichtbaar zijn tot aan het andere eind van de leefruimte. Geen nood: er bestaan heel stijlvolle accessoires die gerust mogen gezien worden. De Alessi fruitpers van de ontwerper Philippe Starck is hét symbool van de keukenaccessoires die ware kunstvoorwerpen zijn. De spin-achtige vorm is gewoon een icoon en een ware blikvanger. Deze fruitpers kreeg enorm veel navolging in om het even welk accessoire voor de keuken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat in een mooie design uitvoering. En wat nog leuker is: de prijs is over het algemeen niet hoger dan van de ‘gewone’ versie.

Een keuken voor het hedendaagse gezin

Er wordt tegenwoordig in de keuken geleefd. En we verwachten dat onze keuken stijlvol ingericht is. Dit is zowat de korte omschrijving van de keuken van moderne gezinnen. Waarom zou je nog kiezen voor ‘gewone’ meubels en accessoires als je ze voor hetzelfde geld kunt krijgen in een mooie design uitvoering? Volg de nieuwe trend van eten en eten bereiden. Dan kun je ten volle van de tijd die je in de keuken doorbrengt genieten.

Previous «
Next »