Met een klein budget een stijlvolle keuken maken

  • Keuken
  • november 21, 2022
  • Comments Off

Veel mensen denken bij een keukenrenovatie aan een groot budget en als je niet oppast is dat ook nodig. Echter als je met wat zaken rekening houdt dan hoeven die kosten niet de pan uit te rijzen. Je kunt de kosten van een keukenrenovatie namelijk aanzienlijk verlagen met een paar slimme, geld besparende tips. Uiteraard is er ook de optie om te kiezen voor een showroomkeuken als een goedkopere optie voor een nieuwe keuken. Dit is ook een prima optie, maar je kunt ook bepaalde zaken in gedachten houden om je volgende keuken goedkoper te houden. Of je nu je kookruimte wilt maximaliseren of een verouderde keuken een make-over wilt geven, wij zijn er om je te helpen de keuken te krijgen die je altijd al wilde hebben. Lees dus snel verder voor tips om een stijlvolle keuken te creëren met een klein budget!

Investeer in een duurzaam keukenontwerp

Begin met te focussen op de duurzaamheid van het ontwerp van de keuken. Evalueer het algehele kleurenpalet: wil je echt heldere en levendige kleuren? Het kan veiliger zijn om te kiezen voor rustige tinten voor werkbladen, kasten en andere items in de keuken. Een klassieke keukenstijl stelt bijna nooit teleur, dus je zult er jarenlang van kunnen genieten zonder deze te hoeven aanpassen, terwijl gedurfde kleuren na een aantal jaren misschien te veel worden. Het kiezen van neutrale kleuren voor een nieuw keukenontwerp kan echt een investering in de toekomst zijn!

Maak het lichter

Lichtgekleurde werkbladen zijn trending in keuken ontwerp. En met een goede reden ook! Kwarts is bijvoorbeeld prachtig, extreem hygiënisch en zeer duurzaam. We kunnen dan ook verwachten dat deze trend zich nog enkele jaren zal voortzetten. Dat is nog eens solide nieuws!

Laminaat: een wereld aan mogelijkheden

Zoek naar laminaten en ontdek een hele nieuwe wereld van verbluffende werkbladopties. Deze betaalbare werkbladen passen goed in de duurzame keuken en zijn budgetvriendelijk. De nieuwste beschikbare laminaat opties omvatten luxe marmer looks, steensoorten, een groot aantal houtnerven en meer! Bovendien strekt de liefde voor laminaat zich uit tot vernieuwde kasten en vloeren waar je ze ook voor kunt gebruiken.

Geef je kasten een nieuwe look

Professioneel aangepaste kasten zijn een permanente ontwerpoplossing voor een keukenrenovatie met beperkt budget. Het opknappen van kasten geeft je keuken een verbeterde, mooie uitstraling en sfeer zonder heel veel geld te hoeven uitgeven. Refacing bespaart namelijk tijd, geld en het milieu. Dit tijd- en budget besparende proces is perfect voor mensen wiens keukenindeling hetzelfde moet blijven.

Breng wat kleur naar je keuken

Verfraai je renovatie en voeg een vleugje persoonlijkheid toe met muurverf en huisdecoratie. Voeg aan een neutraal keukenontwerp accentmuren, verlichting of een vleugje woonaccessoires toe zoals vloerkleden, meubels, decoratief servies en raamdecoratie. Kleurtrends variëren van licht tot fel geel, tot rustgevend blauw, tot meer natuurlijke en bosachtige groenen, tot roze en andere kostbare tinten, allemaal perfect voor accenten in jouw nieuwe favoriete kamer!

Ga voor zwevende keukenplanken

Vergroot visueel elke ruimte door een modern en functioneel open planken concept op te nemen. Het effect kan visueel hoogte toevoegen aan een kamer, de algehele functie maximaliseren en de kosten van extra kastdeuren elimineren. Open rekken in de keuken bieden ook een kunstzinnige vitrine voor uniek servies, kookgerei en ambachtelijke stukken. 

Investeer in een hoogwaardige vloer

Bespaar geld met luxe vinylvloeren die lijken op rustieke houten planken. Onderhoudsvriendelijk en praktisch onderhoudsvrij, budgetvriendelijk vinyl is zeker de moeite van het bekijken waard. Nog een voordeel? Chique vinyl is veel zachter om op te lopen dan tegels of keramische vloeren.

Previous «
Next »