Hoe krijg je een inductiekookplaat streeploos schoon?

  • Joey
  • november 16, 2022
  • Comments Off
Hoe krijg je een inductiekookplaat streeploos schoon

Steeds meer mensen kiezen voor een inductiekookplaat in hun keuken, in plaats van gas of keramisch. Dat is niet zo vreemd: het ziet er strak en modern uit, het werkt snel en bovendien is het energiezuinig en kindvriendelijk. Maar hoe moet je een inductiekookplaat schoonmaken? Met deze handige tips krijg jij jouw inductiekookplaat streeploos schoon!

Wat is een inductiekookplaat?

Bij een inductiekookplaat wordt de plaat enkel warm wanneer er een pan of pot op staat. Zodra je die eraf haalt, dan koelt de plaat weer snel af. Wanneer je voor de eerste keer gaat koken op de inductiekookplaat, controleer je best eens de bodem van je pannen en potten. Niet iedere pan of pot is geschikt voor zo’n kookplaat. De bodem moet namelijk dik en magnetisch zijn zodat er contact kan zijn tussen de pot en de kookplaat.

BK Excellent Pannenset 5-delig
BK Excellent Pannenset 5-delig
ISENVI Avon Chef Deluxe
ISENVI Avon Chef Deluxe
Cheffinger 10 delige pannenset inductie
Cheffinger 10 delige pannenset inductie
Swiss - Pannenset inductie 12-delig
Swiss – Pannenset inductie 12-delig
Swiss Pro+ - SP-FM12C
Swiss Pro+ – SP-FM12C
Herenthal Royal HT-CBS1010M - Pannenset
Herenthal Royal HT-CBS1010M – Pannenset

Hoe krijg je een inductiekookplaat streeploos schoon? 

Ga je jouw inductiekookplaat schoonmaken? Gebruik dan altijd een microvezeldoekje om je inductievuur schoon te maken. Microvezeldoekjes zijn heel zacht en laten geen krassen achter. Indien het nodig is om het inductievuur grondiger schoon te maken, kan je een sopje met water en afwasmiddel gebruiken. Wring je microvezeldoekje goed uit zodat het alleen vochtig is om je kookplaat schoon te vegen, en dus niet te nat. Veeg daarna nog eens na met een vochtige doek met alleen water en droog de plaat goed af om strepen te voorkomen. Vergeet ook zeker niet om de rand van je kookplaat schoon te maken, want hier hoopt zich al snel veel vuil op.

Dit doe je beter niet

Gebruik geen schuursponsjes of schurende reinigingsmiddelen want deze veroorzaken makkelijk krassen op je inductievuur. Daarnaast is het belangrijk om niet te lang te wachten met je inductiekookplaat schoonmaken. Het beste maak je er een gewoonte van om direct na het koken etensrestjes te verwijderen en de kookplaat schoon te vegen. Als je het vuil laat aankoeken, dan wordt het alleen maar lastiger om de boel daarna nog proper te krijgen. Heb je toch last van aangekoekt vuil? Dan is een speciale glasschraper voor inductie jouw redder in nood!

Joyage Glasschraper Inductie kookplaat reiniger
Joyage Glasschraper Inductie kookplaat reiniger
Dreft Naturals Lavender & Rosemary Afwasmiddel
Dreft Naturals Lavender & Rosemary Afwasmiddel
Nince Microvezeldoekjes
Nince Microvezeldoekjes

Lees ook: Aangebrande pan schoonmaken: 6 makkelijke manieren

Previous «
Next »