Keukenpapier is handig, maar niet voor deze 7 dingen

  • Joey
  • juni 23, 2021
  • Comments Off
keukenpapier

Vrijwel iedereen heeft wel een rol keukenpapier in de keuken staan. Het is ontzettend handig om er snel vlekken mee weg te vegen, overtollige olie weg te deppen of de ramen mee schoon te maken. Ook als je kinderen en/of huisdieren hebt, is keukenpapier onmisbaar om ongelukjes op te ruimen. Echter zijn er een aantal klusjes waarvoor je de rol keukenpapier beter laat staan. Voor de volgende zeven dingen mag je nooit keukenpapier gebruiken! 

1. Gebruik geen keukenpapier voor elektronica

Is het scherm van je laptop, tablet of smartphone vies van vingerafdrukken en ander vuil? Dan haal je er misschien snel een stukje keukenpapier overheen, maar dit doe je beter niet. Zelfs de zachtste variant is te ruw en kan krassen veroorzaken. Je gebruikt beter een zachte microvezeldoek om schermen schoon te maken.

2. Je bril schoonmaken

Het is geen probleem om het frame schoon te maken, maar wel de glazen. Vaak zit er over de glazen een laagje. Wanneer je daar overheen gaat met keukenpapier, kunnen er krassen achterblijven. Aangezien brilglazen dikwijls prijzig zijn, is dat wel het laatste wat je wilt. Daarom is het verstandig om altijd het doekje van de opticien te gebruiken.

3. Vlekken op vloerkleed

Een vlek op je vloerkleed wegpoetsen met keukenpapier zorgt er alleen maar voor dat het papier scheurt en de vezels in het kleed gaan zitten. Hierdoor wordt het probleem alleen maar groter. Tapijt schoonmaken is erg lastig. Zelfs als je keukenpapier met tapijtreiniger gebruikt, zal het nog scheuren. Het beste is om de vlek weg te deppen met een schoon, wit doekje. Boenen doe je beter niet want ook dit maakt het probleem nog erger.

4. Donkere stoffen

Wanneer je een keukenpapiertje gebruikt om vlekken te verwijderen uit een donkere stof, vooral zwart of donkerblauw, laat het pluisjes achter. Een nat keukenpapiertje maakt het nog erger. Ook hier geldt weer: neem een schoon doekje om de vlekken voorzichtig weg te deppen. 

5. Voegen schoonmaken

Als je met een stuk keukenrol de voegen schoonmaakt, zal je zien dat er alleen maar stukjes papier achterblijven. Het materiaal is er simpelweg te dun en te breekbaar voor. Om voegen schoon te maken, kan je beter een oude tandenborstel gebruiken. 

6. Plinten en lijstwerk schoonmaken

Ook voor plinten en lijstwerk laat je de keukenrol beter staan. Deze kan je beter eerst stofvrij maken met een stofdoek of stofzuiger. Gebruik daarna een vochtige microvezeldoek met eventueel een beetje afwasmiddel om achtergebleven vet en vuil eraf te halen.

7. Stoffige houten meubels

Tenslotte gebruik je beter geen keukenrol voor stoffige houten meubels. Zowel stof als keukenpapier schuren. Als je een keukenpapiertje gebruikt om stof weg te poetsen, riskeer je krassen op je meubels. Om je tafels en kasten mooi te houden, kan je het beste een zachte doek gebruiken waar je een druppel speciale meubellak op gebruikt. 

Previous «
Next »