Deze dingen bewaar je beter niet in je gootsteenkast

  • Joey
  • september 15, 2021
  • Comments Off
Bewaar deze 5 dingen niet in je gootsteenkast

Een gootsteenkast is ontzettend handig om spullen in te bewaren. Maar heb je al eens nagedacht over de spullen die je erin plaatst? De kans is namelijk groot dat er spullen in liggen die er helemaal niet thuishoren. In veel woningen lijkt de gootsteenkast van de keuken net een voorraadkast. Er liggen allerlei doekjes en schoonmaakmiddelen in die nauwelijks gebruikt worden. Die doekjes kunnen geen kwaad, ze nemen alleen maar onnodig ruimte in. Echter zijn er wel andere producten die je beter niet in je gootsteenkast bewaart. Wij zetten ze op een rijtje voor je!

Bewaar deze 5 dingen niet in je gootsteenkast

1. Chemicaliën

Gevaarlijke stoffen zoals ammonia en wasbenzine kunnen zich makkelijk mengen met andere producten. Daarnaast kan je uitslag krijgen wanneer je deze producten aanraakt. Het is dus ook heel gevaarlijk als je kinderen of huisdieren hebt die hieraan kunnen komen. Bewaar gevaarlijke stoffen daarom niet in je gootsteenkast, maar op een droge plek in je wasruimte, kelder of garage. Let er wel op dat je de producten hoog genoeg plaatst zodat je kinderen of huisdieren er niet bij kunnen. Staan er verfblikken en spuitbussen onder je gootsteen? Ook deze producten geef je beter een plekje in je kelder. 

2. Brandbare producten

Ook brandbare producten zoals oplosmiddelen, verdunners en bepaalde reinigingsmiddelen bewaar je beter niet in je gootsteenkast. Check altijd de instructies op de verpakking om de juiste plaats en temperatuur voor een product te bepalen. Dikwijls worden de instructies niet gelezen, terwijl deze juist heel belangrijk zijn om ongelukken te voorkomen. 

3. Keukenpapier

Bewaar jij je keukenpapier en toiletpapier in de gootsteenkast van je keuken? Dat doe je vanaf nu beter niet meer. Dit papier kan namelijk gemakkelijk beschadigen door water of vocht dat de gootsteen afgeeft. Wanneer je een lekkende kraan hebt, kan je meteen jouw voorraad keuken- en toiletpapier weggooien. Dat is natuurlijk zonde!

Deze dingen bewaar je beter niet in je gootsteenkast

4. Elektronische apparaten

In eerste instantie lijkt het erg handig om je broodrooster en blender onder je gootsteen te bewaren, maar veilig is het niet. Elektronica mag niet in de gootsteenkast worden bewaard omdat er een risico op vloeistofschade bestaat. Deze apparaten kunnen waterschade oplopen en vocht kan ervoor zorgen dat deze items na een tijdje defect raken of gaan roesten. 

5. Dierenvoeding

Tenslotte kan je het voedsel voor je huisdier ook beter op een andere plek bewaren, in plaats van onder de gootsteen. De combinatie met chemicaliën en schoonmaakmiddelen vormt een veiligheidsrisico voor je viervoeter. Je kunt dierenvoeding beter bewaren in plastic bakjes en een plekje geven in de voorraadkast.

Lees ook: Deze 6 dingen kan je beter met de hand afwassen

Previous «
Next »