Je nieuwe keuken verven

  • Keuken
  • februari 6, 2019
  • Comments Off
keuken verven

Een verhuizing is altijd een hectische tijd vol stress en zaken waar je aan moet denken. Zo moet je bijvoorbeeld verhuisfirma vinden die je verhuizing in goede banen kan leiden. Eenmaal verhuisd komt het uitpakken en het inrichten. Daarnaast kom je tal van zaken in je nieuwe woning tegen die je wilt veranderen. Dit is zo nodig nog meer werk dan een verhuisfirma vinden. Zo heb je misschien een mooie keuken, maar voldoet de keuken nog niet helemaal aan je smaak? Om niet direct de hele keuken te vervangen, kun je ervoor kiezen om je nieuwe keuken te verven.

Keukenrenovatie door middel van verven

Bij renoveren denken we vaak aan een grote verbouwing, maar dat hoeft helemaal niet. Met het verven van je keuken voer je al een keukenrenovatie uit, waarmee je de look van je keuken compleet kunt veranderen. Is verven niet voldoende voor jou? Dan kun je ook plaatjes MDF kopen en deze tegen je keukenkastje monteren. Desnoods kun je het MDF nog in een bepaalde vorm zagen. Als je er dan een nieuwe laag over verft heb je een leuk keukenkastje met een reliëf. Wel kan het zijn dat er meer bij het verven je keuken komt kijken. Je keuken zelf is misschien wel naar je smaak geverfd, maar je wilt natuurlijk de wanden en de vloer ook bijpassend maken. Je keukenrenovatie wordt dan iets uitgebreider, maar blijft nog steeds binnen de perken. Een nieuwe keuken plaatsen zal veel meer werk zijn en meer overlast geven.

Waar op letten bij het verven van de keuken?

Het belangrijkste waar je op moet letten als je je keukenkastjes gaat verven is het materiaal waaruit je keukenkastje bestaan. De kleur van de verf, maar ook de eigenschappen kunnen per materiaalsoort verschillend zijn. Verf reageert anders op een ondergrond van massief eiken dan op fineer. Laat jezelf daarom goed informeren welke verf voor welke houtsoort het meest geschikt is.

Je keuken laten verven door een schilder

Ben je niet zo handig? Of heb je er gewoonweg geen zin in? Dan kun je ook een schilder inhuren om je keuken te verven. Ga voor de schilder prijzen uit dat je een bedrag betaald per geschilderd keukenfrontje of keukendeur. De schilder prijzen voor het schilderen van frontjes is naar gelang de afmetingen, gemiddeld tussen de € 20,- en € 85,- per frontje. Voor grote kastdeuren, zoals de koelkastdeur zal de prijs gemiddeld tussen de € 70,- en € 85,- liggen. Ook keukenplinten moet je meenemen. Ga daarvoor uit van gemiddeld tussen de € 15,- en € 25,- per meter.

Previous «
Next »