Inspiratie voor je nieuw aan te leggen patio vind je hier!

  • Keuken
  • februari 15, 2022
  • Comments Off
patio inspiratie

Een patio in de tuin kan een ruimte bieden die ideaal is om te ontspannen en tijd door te brengen met familie en vrienden. Jouw terras kan worden gemaakt met houten platen, tegels of metselwerk, afhankelijk van wat je voor ogen hebt. Bij het plannen van het perfecte terras moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, van styling, verlichting, accessoires en meer, maar ook waar je deze voor gaat gebruiken. Wil je er in de winter bijvoorbeeld ook gebruik van maken ,dan kun je misschien beter kiezen voor een afgesloten patio, met een glazen schuifdeur. Zo kan een patio dus een terras in je tuin zijn, maar ook een overkapping waar je heerlijk kunt loungen als het kouder wordt. Genoeg zaken om over na te denken en in deze blog helpen we je daarbij.

Voor je allerlei plannen gaat maken over jouw patio, is het verstandig om wat informatie in te winnen bij een expert als Solundo. Grote kans namelijk dat je zaken over het hoofd zien die de aanleg onnodig kunnen vertragen, maar ook duurder kunnen maken. Een goede patio begint bij een goed plan en daarvoor zul je goed geïnformeerd moeten worden. 

De vorm en grootte van je tuin hebben natuurlijk invloed op wat mogelijk is. En de stijl van je woning en tuin heeft invloed op hoe je patio eruit moet komen te zien. Kijk dus goed rond en bedenk hoe je een patio zo mooi mogelijk kunt laten aansluiten bij de huidige stijl.

Veranda’s worden steeds populairder vanwege hun praktische bruikbaarheid en de beschutting die ze bieden, vaak in combinatie met een stijlvolle uitstraling. Er is ondertussen een grote keuze aan houtconstructies, waaronder veranda’s, die kunnen helpen om jouw terras er goed uit te laten zien. Je kunt daarnaast besluiten om planten en druiven over die veranda te laten groeien, zodat er een groene omgeving ontstaat die perfect is om in te ontspannen. Je kunt eventueel een luifel toevoegen tegen de zon of regen, of misschien wil je wel iets meer moderns, zoals een veranda met glazen dak

Zitplaatsen 

Bij het kiezen van de zit opties is het belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte je nodig hebt om meubels er goed kwijt te kunnen. Is jouw patio niet overdekt? Kies dan voor tuinmeubelen die tegen de verschillende weerselementen kunnen. Ook zijn er verschillende producten beschikbaar om jouw tuinmeubelen te beschermen – van beschermingshoezen tot beits of lak. 

Voor maximaal comfort zijn stoelkussens erg fijn, en deze kunnen gemakkelijk binnen worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Om voor nog meer comfort te zorgen kun je nog een beetje verder gaan. Zo staan grote zitzakken altijd erg leuk op een patio. Een andere optie is om houten tuinmeubelen, zoals banken, speciaal voor jouw patio te laten maken.

Terrasverlichting 

Door het terras te verlichten, kunt je quality time buiten doorbrengen met vrienden en familie, zelfs nadat de zon is ondergegaan. Van kerstverlichting die aan de veranda hangt tot lampen op zonne-energie die aan het terras grenzen, er zijn duizenden opties te vinden wat betreft terrasverlichting. Om uw paden buiten op te fleuren, kunt u wandverlichting toevoegen. Daarnaast zorgt het niet alleen voor veiligheid bij het lopen in het donker, maar ook voor sfeer op de late zomeravonden.

Accessoires 

Het laatste waar je rekening mee moeten houden, is hoe je jouw terras van accessoires gaat voorzien. Planten, ornamenten en tuinbeelden helpen allemaal om een ​​bepaald gevoel te creëren. Zelfs stoelkussens en tafellakens kunnen een saaie achtertuin opvrolijken. Welke stijl je ook kiest, extra accessoires kunnen helpen om die stijl te accentueren!

Previous «
Next »