Handige tips om je vaatwasser te onderhouden

  • Joey
  • december 11, 2019
  • Comments Off
vaatwasser schoonhouden

De vaatwasser is toch wel de uitvinding van de vorige eeuw. Met de hand afwassen kan heel gezellig zijn, maar een vaatwasser scheelt toch wel heel veel tijd. Bijkletsen hoeft tenslotte niet per se tijdens het doen van de afwas en zo houd je tijd over om dit leuke blog voor vrouwen te lezen. Wij geven je een aantal handige tips om je vaatwasser te onderhouden en te gebruiken en er zo nog langer en beter van te kunnen genieten.

Wat kan er in de vaatwasser?

Gelukkig kunnen veel zaken wel in de vaatwasmachine. Toch is er een aantal dingen waar je op moet letten. Hout kan scheuren of kromtrekken als je het in de vaatwasmachine stopt. Kwetsbaar porselein kan je ook beter niet in de afwasmachine stoppen. Zeker niet als het beschilderd is. Zilver en aluminium kunnen ook niet in de afwasmachine. Vaak is plastic wel geschikt voor de vaatwasser, maar dat geldt niet voor alle soorten. Het is dus goed om dit even te checken.

Tips bij het in- en uitruimen van de vaatwasser

Sommige mensen spoelen eerst alles voor, voordat ze spullen in de afwasmachine zetten. Dit is niet nodig. Wel moet je vieze borden even afschrapen. Stapel geen spullen op elkaar en zet glazen en kopjes ondersteboven. Bij glaswerk moet je ervoor zorgen, dat deze elkaar niet raken. Pannen zet je onderin, omdat de waterstralen daar de meeste kracht hebben.
Als het vaatwasprogramma klaar is, moet je de machine niet meteen openen. Zo vervliegt de warmte en wordt de vaat niet droog.

Schoonmaken van je vaatwasser

Net als bij de wasmachine is het goed om regelmatig een heet programma te draaien, om vervetting te voorkomen. Filters en sproeiarmen moet je ook regelmatig schoonmaken. Zo nu en dan kan je ook een speciale vaatwasmachinereiniger gebruiken.


Op dit leuke blog voor vrouwen vind je nog veel meer handige tips voor in de keuken en ook daarbuiten.

Previous «
Next »