Je hoekzetel is jouw eigen plekje, toch?

  • Joey
  • december 20, 2019
  • Comments Off
hoekzetel

Je luie zetel, je hangzetel of hoe je je hoekzetel ook mag noemen is toch wel je eigen plekje in huis, niet? Kenners beweren dat plofzetels, naast het bed, het plekje is waar de meeste mensen het liefst vertoeven. Dat zegt toch heel wat over dit bijzondere zitmeubel. Het grote voordeel van hoekzetels is dat ze in alle stijlen te verkrijgen zijn. Niets belet jou dus om jouw favoriete hoekzetel te vinden voor jouw interieur.

Je hoekzetel gezellig inrichten

Moderne zetels hebben vaak strakke lijnen en kunnen daardoor nogal koel overkomen. Vintage zetels daarentegen zijn ronder van vormen en je hebt hierbij meer de neiging om je er gaan in te nestelen. Chesterfield zetels ogen chique maar vaak wil je deze zetels niet gaan aankleden met plaids of kussens om de mooie ruitenstructuur niet weg te stoppen. Landelijke zetels mogen best wel met dikke kussens en dekentjes aangevuld worden. Het hoort bij deze stijl. Maar je raadt het al: als je je zetel, bijvoorbeeld je hoekzetel, gezellig wilt maken, haal je er best wat accessoires bij.

Het mag best wel wat overdadig met je hoekzetel

Bij de huidige bankstellen heb je verschillende mogelijkheden om het extra comfortabel te maken. Bij veel van de modellen kun je de opstelling en zelfs de zitdiepte van je hoekzetel zelf kiezen. Voorzie een loungebank om lekker lui achterover te liggen. Denk ook aan rugkussens in dezelfde stof als je zetel: heerlijk om je te installeren voor een drankje of lui lekker tv te kijken. Vul ze aan met contrasterende stijlvolle sierkussens: nog heerlijker! Een leuke zachte plaid erbij en je komt bij koude winteravonden gewoon niet meer uit je zetel.

Je hoekzetel in zijn omgeving

Ook de omgeving rond je hoekzetel verdient alle aandacht. Kies voor een bijpassende salontafel en een mooi vloerkleed. Ben jij een fervent boekenlezer? Installeer dan een bijzettafeltje naast jouw hoekje en een staanlamp om bij te lichten. Een mooie plant en muurdecoratie maken het geheel af. Ga je dan verder je kamer door, dan wil je je zitmeubelen uiteraard bij de rest van je interieur laten aansluiten: stoere meubelen bij een landelijke bank, vintage meubeltjes bij een vintage zitbank en chique meubelen bij je Chesterfield. Je hoekzetel wordt hét punt in huis van waaruit jij rustig de wereld overschouwt. Heerlijk toch?

Previous «
Next »