Afval gescheiden inzamelen, zo doe je dat!

  • Keuken
  • maart 7, 2018
  • Comments Off

Steeds meer mensen beseffen dat duurzaam wonen belangrijk is, zowel voor het milieu als voor hun eigen portemonnee. Een van de belangrijkste factoren hierbij is de verwerking van afval. In huishoudens wordt dagelijks heel wat afval verzameld, die dan zo goed mogelijk wordt gerecycleerd.

Toch kan je als huishouden ook al heel wat doen om bij te dragen aan dit verwerkingsproces. En dat doe je door je afval op de juiste manier in te zamelen. Hoe je dat doet, is een vraag die een duidelijk antwoord verdient!

Afval gescheiden inzamelen, hoe moet het?

Het gescheiden houden van afval klinkt dan wel vanzelfsprekend, veel huishoudens slagen er niet in dit efficiënt te doen. Als je orde wil creëren in je eigen woning én het milieu een plezier wil doen, dan is het echter de moeite waard!

Afval kan ingedeeld worden in verschillende types. Onderstaande tips kunnen je helpen om ze allemaal zo goed mogelijk bij te houden:

1. Groenafval

Onder groenafval verstaan we groenten, fruit en eigenlijk alles dat uit de natuur afkomstig is. Denk hierbij ook aan bloemen, plantjes, enzovoort. De beste manier om deze bij te houden is door ze buiten op te slaan. Niets is immers zo vervelend als resten van groenten en fruit die in de keuken liggen te schimmelen. Bewaar je ze buiten, dan heb je daar in elk geval geen last meer van!

2. Restafval

Restafval is dan weer het afval dat we allemaal in de keuken zelf bewaren. Zorg er wel voor dat de afvalbakken goed zijn weggestopt; als deze te veel opvallen, dan komt dat de gezelligheid en look van de keuken immers niet ten goede!

3. Plastic scheiden van papier

Over dergelijk afval bestaat nogal wat onduidelijkheid, want welk soort afval hoort nu bij welke categorie? Een goede manier om misverstanden te vermijden is door te kiezen voor afvalbakken voor gescheiden afval. Hierop staat doorgaans afgebeeld welk afval in welke afvalbak hoort. Op die manier wordt afval gescheiden inzamelen veel eenvoudiger! Plastic scheiden van papier is immers belangrijk om het recyclageproces vlotter te doen verlopen.

Gescheiden afval inzamelen voor een duurzamer huishouden

Van afvalbakken voor gescheiden afval tot het juist bijhouden van je restafval en groenafval, allemaal zijn het maatregelen die gescheiden afval inzamelen zoveel eenvoudiger maken!

Previous «
Next »