Het nut van een boiler in de keuken

  • Keuken
  • juni 30, 2020
  • Comments Off
keukenboilers

Met een Cv-ketel op zolder moeten mensen vaak lang wachten op warm water. Doordat het water helemaal vanaf zolder naar de keuken moet stromen, gaat er tijdens het transport van het water veel warmte en energie verloren. Ook koelt het opgewarmde water in de leidingen snel af wanneer de kraan wordt dichtgedraaid. Keukenboilers zorgen ervoor dat de afstand wat het water moet afleggen tot de keuken sterk wordt ingekort. Een keukenboiler is een interessante investering wanneer je langer dan dertig seconden op warm water moet wachten. Hiermee heb je direct meer comfort maar bespaar je op lange termijn ook veel energie.

Soorten boilers

Keukenboilers bestaan er in verschillende soorten en maten waarbij het situatieafhankelijk is wat de beste keuze is. Zo kun je ervoor kiezen om een boiler in een keukenkast onder het tappunt te plaatsen. Een extra bevestiging is in dit geval niet nodig. Deze close-in boilers vallen door hun locatie niet op maar geven door de korte leiding naar de kraan wel razendsnel warm water. Vooral in kleinere keukens is er niet altijd ruimte om een close-in boiler te plaatsen. Voor deze keukens kan een close-up boiler een betere optie zijn. Bij een close-up boiler wordt de boiler aan de wand bevestigd waardoor er geen kostbare opslagruimte plaats hoeft te maken. Bij close-up boilers wordt net als bij close-in boilers ook gebruik gemaakt van een korte leiding van maximaal 30 centimeter.

De juiste maat voor jouw keuken

Er bestaan verschillende maten keukenboilers geschikt voor elke keuken. Zo kun je kiezen voor boilers met een inhoud tussen de 6 en 15 liter. Wanneer je in de keuken relatief weinig warm water gebruikt is een boiler van 6 liter groot genoeg. Als er regelmatig een grote afwas gedaan moet worden kan een grotere boiler meer comfort bieden. Een extra optie is om een boiler te kiezen met een kokend water kraan. Dit kan erg handig zijn tijdens het koken of om snel een kopje thee te zetten. Uiteindelijk is een keukenboiler een investering in energiebesparing en vooral meer gemak in de keuken tijdens het koken en het afwassen.

Previous «
Next »