Je keukenkasten ordenen: 5 tips

  • Vanessa
  • juni 19, 2020
  • Comments Off
Je-keukenkasten-ordenen

Zien jouw keukenkasten er ook zo rommelig uit? En vind je het steeds moeilijker om spullen terug te vinden? Dan is het hoog tijd om je keukenkasten te ordenen! Je keuken is namelijk dé plek die je zo functioneel mogelijk wilt inrichten. Overzichtelijke kasten en lades zorgen niet alleen voor rust, je wint ook aan ruimte en tijd terwijl je aan het koken bent. Je keukenkasten ordenen, hoe pak je dat aan? Wij helpen je graag een handje op weg met deze vijf tips!

1. Keukenkasten ordenen: borden stapelen

De meeste mensen hebben een hele voorraad borden in hun kast staan, vaak in verschillende formaten. Hoe kan je meer ruimte en overzicht in de keukenkast creëren? Door te stapelen! Wanneer je je borden in een grote keukenlade opbergt, gebruik dan een bordenrek. Zo blijven je borden mooi op z’n plaats staan, ook als je de schuif opent of sluit. Als je borden op een plank in je kast staan, dan kan een universele plankinzet erg handig zijn. Die plankinzet plaats je boven je stapel borden om extra ruimte te creëren voor bijvoorbeeld glazen of mokken. 

2. Keukenkasten ordelijk inrichten: diepe lades indelen

Ook je pannen en potten met bijhorende deksels berg je vaak op in een diepe lade. Dit heeft als gevolg dat je lade een grote rommel wordt. Je kunt dit voorkomen door diepe lades op een slimme manier in te delen. Door speciale ladeverdelers te gebruiken, kan je je keukenkasten ordenen en blijft alles netjes op zijn plaats. Mocht je de deksels toch nog lastig vinden, dan kan je een dekselhouder kopen waarin je ze allemaal netjes achter elkaar plaatst. 

3. Mandjes en bakjes gebruiken

Je keukenkasten ordenen is een stuk makkelijker als je mandjes en bakjes gebruikt. Deze zijn perfect om etenswaren gegroepeerd te bewaren in je lade of kast. Dat bakje met olie, peper en zout heb je immers zo uit de kast gehaald. Daarnaast zorgen mandjes en bakjes ervoor dat er geen vettige olievlekken in je kast terechtkomen. Dat bespaart je weer een flinke schoonmaakbeurt! Je kunt de mandjes en bakjes ook gebruiken om tussendoortjes of snoepgoed in te bewaren. 

Kast Organizers – Set: 8 Stuks
LifeGoods Kast Organizers – Set: 3 Stuks 

4. Rommellade? Een bestekbak is de oplossing

Zijn jouw lades ook zo’n rommel waar je niets meer in terugvindt? Best zonde, want een lade is eigenlijk heel makkelijk in te delen. Door gebruik te maken van handige bestek- of keukengereibakken kan je alles netjes bij elkaar leggen. Een apart vak voor je messen is ook erg handig. Dit ziet er niet alleen netjes uit, het is ook een stuk veiliger dan met je blote handen een scherp mes te zoeken in een overvolle schuif. 

Ook als je zo’n typische rommellade in de keuken hebt, is een bestekbak de ideale oplossing. Alle elastiekjes, klemmetjes, balpennen, lucifers en batterijen kan je voortaan daar in bewaren. Zo hoef je je niet meer te irriteren aan al die kleine spulletjes in de lade.

Bamboe Bestekbak 6 Vaks 
Bestekbak bamboe wit 5 tot 7 vakken

5. Glazen voorraadpotten gebruiken

Tenslotte kan je droge voeding zoals pasta en rijst in glazen voorraadpotten bewaren. Zo zie je meteen hoeveel je nog hebt en wanneer het tijd is om naar de supermarkt te gaan. Let wel op: bij producten die op elkaar lijken, zoals suiker en zout, is het handig om je pot van een label te voorzien om verwarring te voorkomen.

Luxe Voorraadbussen – Set Van 3 Stuks
Glazen voorraadpotten gebruiken
Relaxdays voorraadpotten set 

Zo, dit zijn vijf tips om je keukenkasten te ordenen. Om je keukenkasten netjes te houden is het belangrijk om regelmatig op te ruimen. Van een opgeruimde keuken word je een gelukkiger mens. Bovendien is koken zo een stuk aangenamer! Durf afscheid nemen van spullen. Spullen die je niet meer gebruikt, nemen alleen maar onnodig plaats in. Maak er liever iemand anders blij mee of breng ze naar de kringloopwinkel. 

Previous «
Next »