5x leuke opbergideeën voor je keuken

  • Vanessa
  • februari 24, 2021
  • Comments Off
opbergideeen-voor-je-keuken

Heb jij een kleine keuken en weet je geen blijf met al je potten en pannen? Of heb je na al dat thuiszitten gewoon zin om je keuken wat op te fleuren? Met deze vijf leuke opbergideeën voor je keuken verandert deze ruimte in een echt paradijs waar je heerlijke maaltijden uit de potten tovert!

1. Opbergideeën voor je keuken: een kruidenmuur

Als we aan leuke opbergideeën voor je keuken denken, dan mag een kruidenmuur zeker niet in dit rijtje ontbreken. Want zeg nu zelf: waarom zou je al die mooie, verse kruiden in de kast verstoppen? Het is veel leuker om ze als groene touch in je keuken te gebruiken! Een kruidenmuur is niet alleen mooi, ook heel je keuken zal ruiken naar deze heerlijke kruiden. 

Je kunt een kruidenmuur op verschillende manieren aanpakken. Oude paletten zijn bijvoorbeeld ideaal om je kruiden in te hangen, maar het kan ook wat meer bescheiden als je niet zo’n grote keuken hebt. Een simpel kruidenrek op de muur ziet er ook al superleuk uit. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden!

KitchenBrothers Ophangbaar Kruidenrek voor 32 Kruidenpotjes via Bol.com
BIKO – Kruidenrek voor Kruidenpotjes via Bol.com
QUVIO Groot Kruidenrek via Bol.com

2. Kruidenpotjes labelen

Je kunt je kruiden in potjes laten staan zoals je ze hebt gekocht, maar je kunt ze ook perfect in mooie kruidenpotjes tentoonstellen, voorzien van een label. Het neemt een beetje tijd in beslag, maar het resultaat ziet er prachtig uit. Op een regenachtige zondag kan je hier gerust eens mee aan de slag! Koop leuke potjes om je kruiden in te doen. Dit kunnen allemaal dezelfde potjes zijn, maar ook allemaal verschillende. Het is maar net wat jij het leukste vindt! Vervolgens label je de kruidenpotjes. Dit ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, vanaf nu zal je ook nooit meer zout en suiker met elkaar verwarren. Win win!

12 kruidenpotjes, kruidenstrooiers zilver via Bol.com
Glazen kruidenpotjes met deksel van kurk via Bol.com

3. Kookboeken etaleren

Heb je niet zoveel ruimte in je kasten, maar wel een uitgebreide collectie kookboeken? Stel je kookboeken tentoon! Hang een wandplank op en etaleer je mooiste kookboeken. Ook een keukentrolley is ideaal om je boeken een mooi plekje te geven. Natuurlijk kan je ook gewoon een boekenstandaard kopen. De meeste boekenstandaarden kunnen zowel liggend als staand gebruikt worden. Hieronder zetten we er een paar op een rijtje!

Yamazaki boekenstandaard Tosca wit met hout via Bol.com
Relaxdays Boekenstandaard van bamboe hout via Bol.com

4. Pannen en potten aan haakjes

Pannen en potten nemen ontzettend veel ruimte in beslag. Zeker in een kleine keuken kan het een uitdaging zijn om deze allemaal op te bergen. Maar hé, geen zorgen: je kunt ze ook uit de keukenkast laten en aan haakjes hangen! Hang bijvoorbeeld een rail boven je aanrecht of aan één van de kasten, en hang je pannen er met een paar haakjes aan. Dit ziet er niet alleen superleuk uit, het is nog handig ook!

Leren S-haken via BOl.,com
Muurbeugel met haken voor in de keuken via Bol.com

5. Rek voor deksels pannen

Als je potten aan haakjes hangen, dan heb je natuurlijk de deksels nog. Geen paniek, ook die kan je makkelijk opbergen! Zo kan je aan de binnenkant van de kastdeur hetzelfde rail hangen als voor je pannen en potten. Je schuift de deksels er dan gewoon tussen. Door het handvat blijven ze gewoon hangen en zijn ze toch netjes opgeborgen. Je kunt natuurlijk ook een dekselhouder kopen. Hieronder vind je een aantal mooie voorbeelden!

Pannendekselhouder via Bol.com
Pannendekselrek via Bol.com

Zo, met deze leuke ideeën wordt opbergen in de keuken een stuk makkelijker en bovendien ziet het er nog superleuk uit ook!

Previous «
Next »