Top 5 kookboeken over gezond eten

  • Vanessa
  • januari 8, 2021
  • Comments Off
gezonde-kookboeken

Inmiddels is 2021 van start gegaan. Bij een nieuw jaar horen dikwijls ook goede voornemens. Meer sporten, stoppen met roken en minder stressen zijn populaire voornemens, maar gezond eten blijft toch wel op nummer één staan. Om je hier een handje bij te helpen, zijn er tegenwoordig tal van kookboeken over gezond eten. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben de top 5 kookboeken over gezond eten op een rijtje gezet voor je!

1. Gewoon gezond, eet volgens je buikgevoel – Karolien Olaerts

Het boek ‘Gewoon gezond, eet volgens je buikgevoel’ is geschreven door Karolien Olaerts. Na een jarenlange worsteling met haar gewicht en het tevergeefs uitproberen van allerlei diëten, neemt Karolien het heft in eigen handen. Ze laat de dieetboeken achterwege en ontdekt zelf dat gezond eten eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Gewoon gezond eten, op basis van groenten en fruit, helpt haar een gewicht te vinden waar ze zich goed bij voelt. 

In het boek vind je geen dieet om af te vallen, geen ontgiftingskuur of opgelegd programma. ‘Gewoon gezond, eet volgens je buikgevoel’ is een gids voor een gezonde levensstijl, die helemaal op jouw lijf is geschreven. Het boek bevat duidelijke informatie en heerlijke recepten die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke eetfilosofie. Wil jij gezond eten in het nieuwe jaar en ook in de komende jaren? Dan is dit boek een must-read!

Gewoon gezond. Eet volgens je buikgevoel

2. Gezond eten uit de airfryer – Francis van Arkel

Gezond eten uit de airfryer, het kan! De airfryer past perfect bij een gezond eetpatroon. Dit kookboek van Francis van Arkel bevat een heleboel heerlijke recepten op basis van verse en pure ingrediënten vol gezonde vitamines en mineralen. Gaande van lekkere ontbijten, fitte hoofdgerechten, zorgeloze zoetigheden en energieke tussendoortjes. Met de airfryer kan je de hele dag door gezond eten! 

De gerechten zijn divers, eigentijds, inspirerend en worden bereid met alleen verse ingrediënten. In het boek vind je onder andere recepten van lijnzaadcrackers, Indische gambaspiesjes, gemarineerde paddenstoelen en groente-appelchips. Kortom: een heleboel lekkere dingen! 

Naast gezond eten uit de airfryer bevat het boek ook prachtige fotografie. Dit alles maakt het boek een echte musthave voor in jouw keuken!

Gezond eten uit de airfryer

3. Echt eten – Pascale Naessens

Wil je echt eten? Jezelf sterker, gezonder en gelukkiger maken? Dan is het boek ‘Echt eten’ van Pascale Naessens wellicht iets voor jou! In het boek vind je 75 eenvoudige lowcarb gerechten die lekker en gezond zijn, maar ook gemakkelijk klaar te maken zijn. Lekker meegenomen is dat het boek ook veel heerlijke gezonde desserts bevat. Dit maakt gezond eten nog een stuk leuker! Naast  gerechten bevat ‘Echt eten’ ook veel lifestyle ideeën, tips voor mooi en romantisch tafelen, en interessante informatie over voeding en gezondheid. Zeker een aanrader!

Echt eten – Maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger

4. Eet als een expert – Marijke Berkenpas

‘Eet als een expert’ van Marijke Berkenpas is een ontzettend handig en inspirerend handboek van de experts van I’m a foodie (een online platform over gezonde voeding). In het boek wordt uitgelegd welke voeding gezond is en waarom. ‘Eet als een expert’ bevat meer dan 150 lekkere en makkelijke recepten, gaande van het ontbijt tot het diner, en handige weekschema’s. Kortom: een musthave voor wie gezond wil eten! Het boek bevat ook een mooie lay-out met veel mooie beelden. Het is dus zeker geen saai, theoretisch boek. 

Eet als een expert – Met meer dan 150 makkelijke recepten

5. Elke dag lekker en simpel – Sofie Chanou 

Sofie Chanou richtte samen met Jorrit van Daalen de succesvolle food blog en website Lekkerensimpel op, waar maandelijks meer dan 2 miljoen bezoekers hun weg vinden naar makkelijke en snelle recepten. Ze zijn beiden gek op koken en vinden het leuk om hun passie te delen met anderen. Daarom besloten ze kookboeken uit te brengen. Eén daarvan is ‘Elke dag lekker en simpel’, waarin 150 heerlijke recepten gebundeld staan. Sofie en Jorrit hebben niet zomaar tekst en foto’s geknipt en geplakt. Nee, bijna alle recepten zijn nieuw gemaakt en gefotografeerd. Leuk om te weten: van de boeken ‘Lekker en simpel’ zijn meer dan 125.000 exemplaren verkocht! Waar wacht je nog op om dit boek ook in huis te halen?

Lekker & simpel – Elke dag

De boeken op een rijtje

Previous «
Next »