5 leuke kookboeken voor mannen

  • Vanessa
  • januari 23, 2021
  • Comments Off
kookboeken-voor-mannen

De tijd dat alleen vrouwen in de keuken stonden, is inmiddels voorbij. Steeds meer mannen vinden het leuk om te kokkerellen en lekkere gerechten klaar te maken. Maar net zoals vrouwen kunnen ook mannen nog wel wat tips en inspiratie gebruiken in de keuken. Naast het lezen van food blogs kan je hiervoor ook gebruikmaken van kookboeken. Tegenwoordig bestaan er zelfs kookboeken speciaal voor mannen! Hieronder hebben we alvast vijf leuke kookboeken voor mannen op een rijtje gezet. Kijk je mee?

1. Het enige echte mannen kookboek – Thomas Krause

Met ‘Het enige echte mannen kookboek’ staat iedere kerel zijn mannetje in de keuken! Dit kookboek is ideaal voor mannen die graag heerlijke maaltijden bereiden voor familie of gasten. In dit kookboek voor mannen vind je echte klassiekers, maar ook verrassend nieuwe recepten. Ieder gerecht is bereid met de beste ingrediënten en technieken. Kortom: een leuk kookboek voor mannen met smaak! 

Het enige echte mannen kookboek

2. Het ultieme mannenkookboek – Diverse auteurs

Met ‘Het ultieme mannenkookboek’ gaan alle mannen de keuken in. Dit kookboek bevat lekkere gerechten voor ieder type man. Recepten voor echte vleeseters, familiemannen, verleiders én beginnende koks! Het zijn makkelijke, gezonde, voedzame, zoete en klassieke gerechten, zowel met als zonder vlees. Maar het belangrijkste is misschien wel dat alle gerechten lekker zijn en dat ze altijd lukken! Hou je van barbecueën? Dat komt goed uit want het boek bevat ook een speciaal grillhoofdstuk!

Het ultieme mannenkookboek

3. 500 recepten voor mannen – Philippa Vine

Dit kookboek voor mannen bevat 500 recepten voor vullende, voedzame maaltijden. Het boek bevat zowel vleesgerechten als vegetarische gerechten. Kortom: voor ieder buikje wat wils! En het leuke is: je hebt er weinig keukengereedschap en kookervaring voor nodig. De korte ingrediëntenlijstjes zorgen ervoor dat het eenvoudig en overzichtelijk blijft. ‘500 recepten voor mannen’ bevat gerechten voor iedere gelegenheid: van voorgerechten tot soepen, tot hoofdgerechten en desserts. Makkelijke, lekkere en vullende recepten voor ieder type man! 

500 recepten voor mannen – Heerlijke en voedzame gerechten voor de stevige trek

4. Lekker makkelijk – Het kookboek voor mannen – Annemieke de Kroon & Alice van Nieuwenhuizen

Mannen kunnen niet leven op brood alleen. Ze hebben ook goed vlees, pepers, eiwitrijke snacks, burgers en friet nodig. Maar ze willen natuurlijk ook hun lichaam en geest in topconditie houden. Kan dat allebei? Ja, dat kan met het boek ‘Lekker makkelijk’! Dit kookboek bevat niet alleen klassieke gerechten als gegrilde eend met sinaasappelsaus en T-bonesteak. Maar ook nieuwe gerechten als pompoenpasta of tonijnteriyaki waarmee je je vrouw of date kunt verrassen. En dit allemaal zonder geraffineerde suiker en gluten! Welk beroep je ook uitoefent: met ‘Lekker makkelijk’ heb je geen excuus meer om niet te koken. Over tien minuten zit je met een heerlijk en gezond bord aan tafel!

Lekker makkelijk – Het kookboek voor mannen

5. Burgers en BBQ Bites – Jord Althuizen

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van het authentiek barbecue catering bedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurant manager en culinair eindredacteur. Kortom: als er één iemand is die alles van burgers en barbecue weet, dan is het Jord!

‘Burgers en BBQ Bites’ neemt je mee naar de States. Soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte barbecue werk en wil je soms hot & fast. En waar kunnen ze dat beter dan in de USA? In dit boek neemt Jord je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland. Op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk aan big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks. Klinkt heerlijk, niet? Een absolute must voor mannen die graag barbecueën!

Burgers & BBQ Bites – Smokey Goodness
Previous «
Next »