Inspirerende keukenindelingen voor kleine ruimtes 

  • Joey
  • april 28, 2023
  • Comments Off
keukenindelingen voor kleine ruimtes 

Ben je de trotse eigenaar van een stadswoning, studio of appartement? In dat geval is de kans groot dat je keuken niet extreem groot is. Dat is natuurlijk helemaal niet zo erg, want je kookt nog steeds de sterren van de hemel. Maar op het moment dat je een keuken gaat verbouwen of renoveren, dan weet je wel dat je net even wat meer moet nadenken over het design en de inrichting ervan. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. In dit artikel helpen we je maar al te graag op weg met een paar erg handige tips voor bij jou in huis, bijvoorbeeld op het gebied van Siematic keukens.

Ga altijd erg slim om met de ruimte die je hebt 

De gouden regel is dat je slim om moet gaan met de ruimte die je hebt. Kun je de keuken bijvoorbeeld in de hoek doortrekken? Kun je de hoogte in gaan werken? Of kun je bijvoorbeeld een deel van de woonkamer gebruiken voor het opbergen van het servies? Door te inventariseren wat er allemaal wel en niet mogelijk is bij jou in huis, weet je zeker dat het uitzoeken van een nieuwe keuken ook weer net even wat makkelijker gaat. 

Kasten, kasten en nog meer kasten 

Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk kasten te verwerken in het ontwerp van de nieuwe keuken. Hierdoor blijven spulletjes uit het zicht en je hebt natuurlijk meer dan genoeg plek voor het opbergen van je keukengerei. En dat is wel zo fijn, want een opgeruimde keuken oogt natuurlijk een stuk minder rommelig en dus ook vele malen rustiger. En doordat een keuken op maat te realiseren is, weet je zeker dat iedere vierkante meter van de ruimte optimaal benut kan worden. 

Maak gebruik van innovatieve designs om ruimte te besparen 

Als je een keer een bezoek brengt aan een keukenwinkel, dan sta je ongetwijfeld versteld van alle innovatieve designs. De stoomovens, kokend water kranen, kookplaten met geïntegreerde afzuiging en luxe vrieskasten zijn rijkelijk aanwezig. Door daar slim mee om te gaan, kun je ook weer behoorlijk wat ruimte besparen. Kies bijvoorbeeld voor een kokend water kraan en je kunt de waterkoker achterwege laten. Heb je op dit moment al een bepaald beeld in gedachten hoe de keuken van je dromen eruit moet komen te zien? Neem alvast eens een keer een kijkje online en doe de nodige keuken inspiratie op. 

Previous «
Next »