Dit zijn de meest ideale vloeren voor jouw keuken

  • Joey
  • april 28, 2023
  • Comments Off
Dit-zijn-de-meest-ideale-vloeren-voor-jouw-keuken-

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in de keuken dan zijn er een hoop opties. Niet elke vloer is even geschikt voor in de keuken, neem bijvoorbeeld tapijt of laminaat. In een keuken valt af en toe wel iets op de grond en dan is het wanneer je dit gemakkelijk schoon kunt maken, dit gaat toch nét wat makkelijker op een gladde vloer. Een vloersoort zoals laminaat kan gevoelig zijn voor vocht en dit kan de vloer eventueel beschadigen. Vloeren die wel erg geschikt zijn voor een keuken zijn bijvoorbeeld een tegelvloer, gietvloer en PVC. Maar wat maakt dat deze vloeren geschikt zijn voor in de keuken, dat kun je hieronder lezen.

Tegelvloer

Voor in de keuken zijn vloertegels ideaal en ook een veel gebruikte vloersoort. Tegels zijn in veel verschillende stijlen te verkrijgen, zo kun je er altijd voor zorgen dat de stijl van de tegel bij je keuken past.

De eigenschappen van vloertegels

Tegels zijn erg sterk, dus mocht er een keer een zwaar object op vallen dan blijft de vloer heel. Doordat tegels zo sterk zijn is het een ideale vloer voor ruimtes die intensief worden gebruikt. De keuken is zeker een ruimte waar men veel tijd doorbrengt. Tegels zijn ook heel eenvoudig schoon te maken, knoei je iets op de grond dan is water en wat schoonmaakmiddel voldoende om de vloer weer stralend schoon te krijgen. Een vloer met tegels is ook erg hygiënisch, alles wat je knoeit trekt niet in de tegel en hygiëne in een keuken is zeker belangrijk!

Gietvloer

Hou je van een strakke of stoere stijl en wil je dit graag in de keuken terug laten komen dan is een gietvloer wellicht een goede optie. Ook gietvloeren heb je in allerlei kleuren. Ga je voor een 

egale kleur of wellicht hou je meer van een betonlook? Met een gietvloer kun je alle kanten op en zo past de vloer altijd bij je keuken.

De eigenschappen van een gietvloer

Het grote voordeel van een gietvloer is dat het 100% vloeistofdicht is, dit maakt het hygiënisch en vocht trekt niet in de vloer zodat er geen vlekken ontstaan. Een gietvloer is ook erg sterk en heel geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden. Doordat een gietvloer glad is, is de vloer gemakkelijk schoon te maken in het geval van een ongelukje. Omdat de vloer wat elastisch is, kan het ook zeker tegen een stootje.

Een PVC vloer

Tot slot mag een PVC vloer niet ontbreken in dit rijtje. De PVC vloer is erg populair aan het worden en steeds meer mensen kiezen voor deze vloer. Er zijn heel veel soorten waaruit je kunt kiezen, wil je een houtlook of kies je liever voor een tegellook? Doordat er zoveel keuze is kun je de vloer gemakkelijk matchen met de keuken. Vind je een massief houten vloer prachtig? Voor een keuken is hout niet ideaal maar wellicht is een PVC vloer een goed alternatief. Tegenwoordig zijn PVC vloeren bijna niet meer de onderscheiden van een massief houten vloer. 

De eigenschappen van een PVC vloer

Een PVC vloer is één van de sterkste vloeren die er bestaat, ideaal dus voor de keuken. Daarnaast  is PVC vochtbestendig en hierdoor trekt het vocht niet in de PVC vloer. Een vloer van PVC kan eenvoudig schoon gemaakt worden en heeft ook weinig onderhoud nodig. PVC heb je in veel verschillende kwaliteiten en gezien de keuken een ruimte is waar veel in wordt gelopen, is het wel raadzaam om een dikkere soort uit te kiezen. PVC is een vloer die erg betaalbaar is en heb je in verschillende prijsklassen.

Welke van de drie vloeren je ook uitkiest voor je keuken, met een tegel, giet of PVC vloer heb je sowieso een ideale vloer voor de keuken. 

Previous «
Next »