Van dakkapel naar de keuken. Voorzie heel je woning van HR glas

  • Keuken
  • februari 2, 2019
  • Comments Off
dubbel glas

De aandacht om woningen zo duurzaam mogelijk te maken is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Om de uitstoot van CO² de verminderen, is het van belang dat huishoudens zo weinig mogelijk energie verspillen. Het isoleren van woningen draagt hier in belangrijke mate aan bij. Dit kan door daken, vloeren en muren te isoleren, maar ook de ramen kunnen niet achterblijven. Veel woningen zijn dan ook uitgerust met dubbele beglazing. Hoewel dubbele beglazing zeker isolerend werkt kan het nog beter. Plaats in je gehele woning daarom hoogrendementsglas (HR glas).

Wat is HR glas?

HR glas bestaat net als dubbel glas uit twee glasplaten met een ruimte, een spouw ertussen. Alleen er zijn diverse soorten HR glas, zoals HR+, HR++ en HR+++ glas. HR+ glas heeft net als dubbel glas een spouw die gevuld is met lucht. Alleen zit aan de binnenzijde van het glas een onzichtbare metalen coating die 90% van de warmte terugkaatst. Bij HR++ is het glas ook voorzien van een metalen coating, maar is de spouw gevuld met een edelgas. Dit heeft een nog betere isolatie tot gevolg. HR++ worden momenteel standaard geplaatst in nieuwbouwwoningen. De meest isolerende vorm van HR glas is HR+++ glas. HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten en een dubbele spouw. Ook hier is het glas voorzien van de metalen coating en de dubbele spouw is gevuld met edelgas. HR+++ wordt nog niet heel veel toegepast omdat een dergelijk raam veel zwaarder is. Niet elk kozijn is daarvoor geschikt. Met HR glas ben je verzekerd dat elke plek in je huis goed geïsoleerd is.

De prijzen voor HR glas

De HR glas prijzen zijn wel hoger dan de prijs voor dubbel glas, maar daar staat tegenover dat er veel meer energie te besparen is. Dit heeft weer tot gevolg dat je energienota flink kan dalen. De gemiddelde HR glas prijzen zijn als volgt:

• HR+: € 75,- tot € 80,- per m².

• HR++: € 85,- tot € 90,- per m².

• HR+++ € 150,- tot € 180,- per m².

Dakkapel plaatsen

Wanneer je van je zomer een volwaardige kamer wilt maken, dan kun je tegen het feit van de schuine daken oplopen. Er is niet veel stahoogte en vaak is de zolder een donkere ruimte. Dit kun je oplossen door een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel laat voldoende daglicht binnen en je creëert voldoende stahoogte. Het maakt de zolder ook groter. Je kunt kiezen voor een prefab dakkapel of een dakkapel op maat. Een prefab dakkapel wordt geproduceerd in de fabriek en de delen worden dan ter plaatse in elkaar gezet. Een dakkapel op maat wordt volledig volgens jouw eisen samengesteld en ter plekke gebouwd. Zo kun je ook HR glas in je dakkapel laten plaatsen of kiezen voor een bijzondere materiaalsoort.

De prijzen voor een dakkapel

Een investering in een dakkapel is zeer zinvol want het verhoogt de waarde van de woning en je creëert er een comfortabele zolder mee. De dakkapel kosten zijn voor een dakkapel op maat vanzelfsprekend hoger dan een prefab dakkapel. De gemiddelde dakkapel kosten zijn:

• Prefab dakkapel: € 3.500,- tot € 5.000,-.

• Dakkapel op maat: vanaf € 3.000,- en kan naar gelang wensen en eisen oplopen tot € 10.000,-.

Previous «
Next »