Moccamaster in de spotlights!

  • Keuken
  • april 29, 2022
  • Comments Off
moccamaster

Ben jij fan van koffie? Dan heb je tijdens je zoektocht naar het geschikte koffiezetapparaat ongetwijfeld de Moccamaster voorbij zien komen. Misschien heb je vanwege de prijs echter niet veel aandacht besteed aan dit pareltje. Wij zetten met dit artikel graag de Moccamaster in de spotlights. Wat maakt dit apparaat nu zo bijzonder?

De prijs van de Moccamaster

De prijs is zeker bijzonder. 300 euro voor een vrijstaand koffiezetapparaat? Je zou er bijna een diefstalverzekering aan je woonverzekering voor toevoegen. Bovendien kun je voor die prijs wel tien goedkopere apparaten kopen. Toch is de Moccamaster al tientallen jaren niet meer weg te denken in de koffiewereld. Is het apparaat het waard?

Met de hand gemaakt

Moccamaster is in 1968 opgericht in Nederland. De Nederlandse koffiezetapparaten worden met de hand gemaakt en dit maakt ze zeker uniek. Nadat de Moccamasters in elkaar worden gezet, worden ze stuk voor stuk getest. Hier gaat tijd in zitten en dit verklaart deels de hoge prijs. Er zullen echter maar weinig mensen kunnen zeggen dat ze een met de hand gemaakt koffiezetapparaat in huis hebben. Best bijzonder dus.

De zetmethode

De Moccamaster staat bekend om zijn unieke zetmethode die ervoor zorgt dat jij iedere dag weer de lekkerste filterkoffie kunt zetten in je eigen keuken. Allereerst beschikt dit koffiezetapparaat over een soort van douche. Er zijn namelijk maar liefst negen gaatjes waardoor het water je koffie beregent. Het verwarmingselement van de Moccamaster is van koper en het zorgt ervoor dat de watertemperatuur perfect is om koffie mee te zetten. Tot slot zorgt dit apparaat ervoor dat iedere koffie met de perfecte extractietijd wordt gezet. 

Het uiterlijk

De Moccamaster heeft een uniek uiterlijk, waardoor het ook vanuit een esthetisch oogpunt een aanwinst is voor je keuken. Het is een vrij groot apparaat met strakke lijnen en het is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies voor een gangbare kleur, zoals zwart, grijs of RVS-kleurig, of kies voor een opvallende kleur, zoals geel of rood. Daarnaast zijn er pasteltinten waar je uit kunt kiezen. Er is zo altijd wel een Moccamaster te vinden die bij jouw keuken past.

Hoe werkt de Moccamaster?

De Moccamaster is in vrijwel alle aspecten een bijzonder koffiezetapparaat, maar zijn werking is kinderlijk eenvoudig. Plaats een koffiefilter (maak deze eerst een beetje nat, zodat je geen papieren smaakje krijgt in je koffie) en giet er gemalen koffie in. Per 100 ml water heb je 7 gram koffie nodig. Is je koffiezetapparaat gevuld? Alles wat je hoeft te doen is op de knop drukken. In precies zes minuten kan dit apparaat een volle kan zetten die goed is voor tien kopjes koffie.

Previous «
Next »