Waar is kokosolie allemaal goed voor is. Zowel binnen als buiten de keuken

  • Joey
  • augustus 22, 2019
  • Comments Off
koken met kokosolie

Kokosolie in badkamer of koken met kokosolie. Het is een product dat je op verschillende manieren kan gebruiken. Het heeft een heilzame werking en een lepel kokosolie per dag innemen zorgt ervoor dat je slanker wordt. Dat kokosolie gezond voor je is, staat buiten kijf. Hieronder lees je een beknopte handleiding over de voordelen van kokosolie en waarvoor je het allemaal kan gebruiken in verschillende domeingebieden.

Maar wat is kokosolie nu eigenlijk?

Dat kokosolie gezond is, is al enkele decennia bekend. Kokosolie is goed voor je als de olie koudgeperst is. Ook wel extra vierge genaamd. Voedingsdeskundigen beschouwen de olie als een superfood. Koken met kokosolie wordt aanzien als een vervanger van olijfolie of boter. Het is een gezond vet wat je lichaam nodig heeft. Maar naast bakken met kokosolie, biedt het nog een aantal andere positieve kenmerken. Het brengt je bloeddruk in evenwicht en een lepel kokosolie per dag helpt je gewicht kwijt te geraken. De reden dat je sneller de overtollige kilo’s kwijt speelt, heeft te maken met het feit dat kokosolie gezond is voor je stofwisseling die hierdoor gaat versnellen. Bovendien wordt er minder vet opgeslagen.

Kokosolie in de keuken

1. Bakken met kokosolie

Je kan kokosolie op dezelfde wijze en in dezelfde mate gebruiken dan boter of olijfolie zoals je gewoon bent. Het enige verschilpunt: kokosolie is goed voor je gezondheid. Alleen de smaak is een tikkeltje anders.

2. TV kijken met popcorn

Wanneer je TV kijkt met vers gemaakte popcorn, kan je een lepel kokosolie over de snack druppelen. Het zorgt voor een verfrissende smaak. Hetzelfde geldt voor havermout ’s morgens bij je ontbijt. Kokosolie zorgt ervoor dat je ontbijt lekkerder is door deze kleine toevoeging.

3. Meer genieten van je smoothie

Voor liefhebbers van smoothies is er goed nieuws. Een theelepel kokosolie bij je drank mengen geeft het een bijzonder smaakvolle tint. Daarnaast zorgt kokosolie ook voor een smeuïg effect.

Kokosolie in badkamer als meerwaarde

1. Om je make-up weg te doen

Warm een theelepel kokosolie even in je handen op. Wrijf minstens een half minuut over je gelaat met de olie. Hierdoor krijgt de aangebrachte maquillage voldoende tijd om los te komen van de huid in het gezicht. Vervolgens neem je een lauw doekje om de resten van de make-up en de kokosolie te verwijderen.

2. Droge plekken op je huid behandelen

Het wordt wel eens winterhuid genoemd. Droge plekken die ontstaan op de huid tijdens de wintermaanden. Vooral aan de voeten, knieën en ellebogen. Kokosolie geeft letterlijk een zalvend effect. Vlak voor naar bed gaan kan je met een flinke laag kokosolie op de plekken de irriterende huid behandelen.

3. Als balsem voor lippen

In plaats van vaseline, kan je ook kokosolie gebruiken om geschonden of droge lippen te bestrijden. Bewaar de olie in een potje voor onderweg. Het heeft ook een heilzame werking bij het verzorgen van wenkbrauwen en nagels.

Previous «
Next »