Het ruimtelijk effect van een kookeiland

  • Joey
  • december 10, 2018
  • Comments Off
kitchen island

Heb jij stiekem altijd gewenst om een ruimere keuken… maar dacht je dat het een droom zou zijn die nooit tot werkelijkheid zou komen? Je hoeft niet te verhuizen om jouw keuken om te toveren tot een ruimtelijk, groots kookparadijs! Creëer ruimte in de keuken door middel van het installeren van een kookeiland. Een kookeiland in jouw biedt je alle bewegingsvrijheid waar je om hebt gewenst.

Is jouw keuken geschikt?

Is jouw keuken onpraktisch klein? Dan is een kookeiland een ideale uitkomst. Wees er wel van verzekerd dat een kookeiland in jouw keuken past: niet alle keukens bieden de kans om een kookeiland te plaatsen. Het is belangrijk dat je goed om het oppervlak heen moet kunnen lopen, zodat je méér met je ruimte kunt doen, dan je voorheen gewend was. Een kookeiland plaatsen in een té kleine keuken kan voor een tegenovergesteld effect zorgen: het kan een benauwde uitstraling geven, met nog maar weinig ruimte overlatend om te kunnen werken en bewegen. En dat is nu precies niet de bedoeling.

Koken met een groot gezin

Een van de grote voordelen van een kookeiland in je keuken is de optie om te koken met meerdere personen. Of het nu gaat om een luxe kerstdiner of het bakken van koekjes met je kinderen: het is altijd fijn om meer werkruimte te hebben, indien je de keuken met meerdere mensen moet delen. Ook is het veelal het geval dat het kookeiland op zo’n manier geplaatst wordt, dat deze uitzicht heeft op de woonkamer. Het is namelijk bij uitstek een ideale manier om de keuken op gezellige en stijlvolle wijze te verbinden met de woonkamer. Je kunt het blad zo laten doorlopen, dat het de twee verbindt: en tegelijkertijd de keuken toch kunnen afsluiten indien gewenst. Wanneer je de ruimtes in jouw huis op een dergelijke wijze verbind, ontstaat er een aangenaam geheel waarin overzicht wordt bewaard. Zo kun je tijdens het koken gezellig blijven kletsen met je man of vrienden in de kamer, en tegelijkertijd een oog op het avondmaal houden.

Van kookplaat tot spoelbak

Met een kookeiland creëer ruimte in de keuken, en dat niet alleen: deze biedt namelijk niet alleen meer werkruimte, maar ook vele opties betreffende het kookcomfort zelf. Zo kan een kookeiland in je keuken ruimte bieden voor een oven, een kookplaat en een (extra) spoelbak: geleverd met hoogwaardige elektrische kookplaten, welke eenvoudig zijn om te gebruiken, en nog eenvoudiger om schoon te maken. Indien je besluit tot het plaatsen van een kookeiland in je keuken kunnen bijpassende stoelen worden geleverd, evenals een bijpassende afzuigkap. Een strak eiland oogt stijlvol en luxe, en maakt van de nood van het koken en waar plezier.

Previous «
Next »