Een retro koelkast is altijd een goed idee!

  • Joey
  • december 7, 2018
  • Comments Off
retro koelkast

Mist jouw keuken charme en gezelligheid? Dan maakt een retro koelkast het helemaal goed! Retro koelkasten brengen je terug naar de tijd van gezelligheid en warmte. Bovendien verzachten retro koelkasten het koude en harde karakter van een koelkast. Pastelvriendelijke maar ook felle kleuren jagen de kou helemaal weg. Op deze manier verwelkom je warmte in je keuken. Deze wonderlijke koelkasten lenen zich daarvoor uit.
Bij retro koelkasten zijn de hoeken ronder en boller. In tegenstelling tot rechte hoeken stralen ronde hoeken meer verbinding uit. Je zou dan denken dat ronde hoeken ons onbewust het gevoel van saamhorigheid geven. Plaats daarom ronde elementen op plekken waar het minder gezellig is. Je zult zien dat dat verschil maakt.

Bouw jouw keuken verder uit in de retro stijl

Een retro keuken creëer je door zoveel mogelijk ronde elementen en felle kleuren te plaatsen. Er zijn kleuren die de retro stijl extra benadrukken. Vaak zijn het de kleuren: helderrood, sinaasappel-oranje, mintgroen en turquoiseblauw. Je kunt het bij één kleur houden of voor een mix van verschillende kleuren kiezen. Het kan allemaal. Om de retro-look compleet te maken bekleed je een muurdeel met kleine wandtegels. Het kunnen bloempatronen zijn of simpele blokjes. Wil je de kleuren van je meubelen meer kracht geven? Dan kun je kiezen voor het plaatsen van grote zwart-wit vloertegels met blokjespatroon. Deze vloertegels geven kleur extra kracht door de werking van contrast. Met een grote retro radio en een mini retro tv maak je het helemaal af. Zo breng je jouw gasten terug naar de jaren 60-70.

Een combinatie van design en retro

Vind je het teveel worden? Dan kun je de retro elementen prima combineren met design meubels. Helemaal retro hoeft het niet te worden in deze tijd. Juist als je het bij de kleuren rood, wit, zwart houdt, dan komen alle retro en design elementen evenwichtig tot uiting. Harmonie is hier het kernbegrip. Je kunt daar leuk mee spelen en je eigen stijl in vinden. Je zult ontdekken dat je het inrichten van jouw unieke retro keuken leuk gaat vinden. Ronde hoeken en felle kleuren zijn prachtig in de keuken. Ze stralen kracht en vitaliteit uit. Een retro koelkast is dus altijd een goed idee!

Previous «
Next »