Dit zijn de 4 voordelen van met inductie koken

  • Keuken
  • februari 13, 2023
  • Comments Off
Inductiekoken

Steeds meer mensen zijn inmiddels overgestapt op met inductie koken, en dat is niet voor niets. Er zitten namelijk vele voordelen aan een pannenset inductie aanschaffen en vervolgens gebruik te maken van deze soort kookplaat. Weet jij echter niet wat deze voordelen zijn? Dan is het aan te raden om dit artikel goed door te nemen. We geven je namelijk in deze blog een uitgebreide toelichting op de voordelen hiervan zodat je zelf beter tot de beslissing kunt komen of deze manier van koken bij je past.

Weinig risico op brand

Het eerste voordeel van met inductie koken is dat de kans op brand vele malen minder is. De inductiekookplaat wordt namelijk met directe stroom verwarmd. Daardoor zal de pan of pot waarin je kookt, nooit heet worden aan de buitenkant. Hierdoor is brandgevaar gelukkig uitgesloten. Daarbij dien je echter wel over een pannenset inductie te beschikken via een website als vdgardewarenhuis.nl, want anders zal de kookplaat niet goed activeren.

Een relatief koude kookplaat

Een ander voordeel is dat de inductiekookplaat relatief koud blijft tijdens het koken. De warmte wordt namelijk als het ware ingesloten binnen de pan, waardoor er geen hitte naar buiten afgestraald kan worden. Hierdoor is dit niet alleen beter voor je eigen gezondheid, maar ook voor de levensduur van de kookplaat. Bovendien betekent dit dat je snel kunt afwisselen tussen verschillende pannen, waardoor je binnen een handomdraai een volledige maaltijd klaar hebt.

Weinig energieverbruik

Verder is het een groot voordeel dat er weinig energieverbruik is wanneer je besluit om met inductie te koken. Doordat er directe stroom wordt gebruikt, zul je merken dat de energierekening aan het eind van de maand aanzienlijk lager uitvalt vergeleken met een fornuis dat gebruik maakt van gas. Bovendien is de energie die wordt verstookt ook nog eens super efficiënt, waardoor er nauwelijks energie verloren gaat. Dit is dan ook voor de meeste mensen het ultieme voordeel van met inductie koken en mag zeker niet worden onderschat.

Meer controle over de temperatuur

Tot slot is het feit dat je meer controle over de temperatuur hebt een groot voordeel van met inductie koken. Veel chefs willen namelijk een zo precieze mogelijk resultaat, en dankzij de inductiekookplaat is dit mogelijk. Je hebt namelijk de mogelijkheid om de temperatuur redelijk precies in te stellen, waardoor je altijd het resultaat krijgt dat je voor ogen had.

Al met al zijn deze 4 voordelen van met inductie koken niet te onderschatten. Inductiekoken is niet voor niets aan populariteit aan het winnen. Wanneer deze voordelen dus interessant voor je zijn, is het zeker geen slecht idee om voor deze oplossing te kiezen in jouw keuken. Kook ze alvast!

Previous «
Next »