Houten spatels

  • Keuken
  • januari 26, 2017
  • Comments Off

Alles wat je moet weten over houten spatels

Door een spatel te gebruiken tijdens het koken, kun je jouw etenswaren gemakkelijk doorroeren. Op deze manier zorg je ervoor dat je eten gelijkmatig warm wordt en niet zal verbranden.

Je kunt ervoor kiezen om een plastic spatel te gebruiken bij het koken, maar je kunt ook een houten keukenspatel gebruiken in de keuken. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van dit houten keukengerei en welke soorten houten keukenspatels er zijn.

houten spatels

De voordelen van houten keukenspatels

Het aanschaffen van een spatel van hout brengt enkele voordelen met zich mee. Ten eerste zijn houten lepels beter voor je pannen. Zeker als je kookt met een wok of een koekenpan met anti-aanbaklaag, kun je beter gebruik maken van een houten lepel om je gerechten door te roeren. Het hout kan de pan niet beschadigen, waardoor je langer plezier hebt van je pannen.

Daarnaast is een houten spatel beter voor het milieu dan een spatel van plastic. Vind je het belangrijk om het beste keukengerei te gebruiken, maar wil je ook aan het milieu denken? Dan is de aanschaf van houten keukengerei altijd verstandiger dan het aanschaffen van plastic keukengerei.

Tot slot liggen spatels van hout lekker in de hand. Niet alleen de dikkere spatels, maar ook de dunnere varianten van de spatel van hout glijden niet zomaar uit je hand en hebben een ergonomisch handvat om comfortabel te kunnen koken.

De verschillende soorten houten spatels

Er zijn verschillende varianten van de houten kookspatel, namelijk:
– De spatel met rond uiteinde, eigenlijk een soort grote houten lepel.
– De spatel met een vierkant uiteinde, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om alle etensresten eenvoudig uit de pan te halen.
– De spatel met gat, die je kunt gebruiken om bepaalde voedingsmiddelen gemakkelijker op te scheppen.

Door het grote aanbod spatels van hout, vind je altijd wel een spatel die bij jou past. Ook is het mogelijk om een spatelpakket aan te schaffen, zodat je de verschillende soorten spatels meteen in huis hebt en ze allemaal kunt gebruiken.

Previous «
Next »