Dit zijn dé keukentrends van 2017

  • Keuken
  • juni 13, 2017
  • Comments Off

We brengen veel tijd door in de keuken, zeker nu iedereen steeds meer op zijn voeding let. Hierdoor hechten we ook steeds meer waarde aan de inrichting. Ieder jaar zijn er weer nieuwe keukentrends zichtbaar. Dit zijn de belangrijkste keukentrends van 2017.

Keukenhulpjes

(Bron: https://nl.pinterest.com/pin/292874782004150107/)

De keuken als verlengde van je woonkamer

Deze eerste keukentrend wordt de loft keuken genoemd. Dat wil zeggen dat er geen duidelijke scheiding tussen de woonkamer en keuken wordt gemaakt. Bij de sommige huizen is het noodzakelijk om een deel van de woonkamer te verbouwen om een loft keuken te kunnen maken. Zo’n verbouwing is geen makkelijke klus door alle leidingen en kabels, schakel hiervoor altijd een aannemer in. Zonder deze scheiding heb je alle ruimte om je droomkeuken te ontwerpen. Je kunt kiezen voor een bescheiden keuken om zo meer ruimte in de woonkamer te creëren, maar natuurlijk ook voor een grotere keuken die écht samenvalt met je woonkamer. Door bijvoorbeeld een kookeiland met bar te installeren creëer je meer zitplekken én meer kookruimte. Deze trend werd in 2016 al steeds groter en zal de komende tijd nog meer aan populariteit winnen.

Een tentoonstelling van je servies

Waar alle borden, kopjes, glazen, messen en vorken eerder altijd onzichtbaar waren in de keuken, lijkt het tentoonstellen van je servies steeds meer een trend te worden. Denk er bijvoorbeeld aan om keukenkastjes zonder deurtjes op te hangen. Zo is je servies duidelijk zichtbaar, wat je keuken net iets unieker maakt. Verder is het erg praktisch, je hoeft namelijk nooit meer een deurtje te openen om servies te pakken.

Zwevende keukenkastjes

Een van de grootste keukentrends van 2017 is: zwevende keukenkastjes, en dat is niet raar als je naar alle voordelen kijkt. Allereerst doet je keuken ruimer aan door deze kastjes. Daarnaast geven ze je keuken een strakke en luxe uitstraling. Om alles er nog strakker uit te laten zien kun je de zwevende keukenkastjes eventueel nog greeploos maken. Verder hangen de kastjes los van de grond waardoor je je keuken gemakkelijk schoon kunt maken.

Ronde vormen

Ten slotte kiezen steeds meer mensen voor ronde vormen in de keuken. Je kunt hierbij denken aan een rond kookeiland, een ovaal keukenblad of een ronde wasbak in de keuken. Ronde vormen doen niet alleen speels aan, maar zijn zowel voor de grote als de kleine keuken een slimme keuze. Door ronde vormen kun je namelijk alle bergruimte optimaal gebruiken, terwijl je geen bewegingsvrijheid inlevert. Een perfecte oplossing dus!

 

Previous «
Next »