De beste kleuren om je saaie witte keuken te transformeren naar een kleurrijk kookpaleis!

  • Joey
  • augustus 1, 2019
  • Comments Off
keuken verven

Wit kan erg mooi en elegant staan, maar na een tijdje kun je er genoeg van krijgen. Ben je toe aan iets nieuws in de keuken? Dan is het een goed idee om je keuken op te leuken met nieuwe kleuren. Je kunt makkelijk de keuken verven, waardoor het lijkt alsof je een hele nieuwe keuken hebt. En in dit artikel leggen we je uit hoe je dat het beste doet!

Keukenmuren verven

Als je je witte keuken saai vindt worden maar je de keukenkastjes liever bespaart laat, dan kun je het beste de keukenmuren verven. De sprankelende kleur rondom de keukenkastjes zal een moderne sfeer geven aan de keuken. Eigenlijk kun je hier alle kanten op, dus kies de kleur die het beste bij je past. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je kleur overeen komt met de ruimte. Als je een kleine keuken hebt, kies dan niet voor donkere kleuren want die zullen de keuken optisch nog kleiner laten lijken. En als je een open keuken hebt, dan is het belangrijk dat de kleur goed overeenkomt met de kleuren die te vinden zijn in de woonkamer. De beste keuken kleurencombinaties zijn neutrale kleuren gecombineerd met accentkleuren. Dit omdat het voor balans zorgt, en niks te veel aanwezig is. Als je een grote keuken hebt kun je er ook voor kiezen om een combinatie te maken van twee bijpassende kleuren. Kies ook gelijk voor wat bijpassende accessoires voor op tafel en op het aanrecht, en je bent binnen!

Keukenkasten verven

Als je keukenkasten nog een lange tijd te gaan hebben maar toch wel een opfrisser nodig hebben, dan kun je ook de keukenkasten verven. Dit doe je makkelijk door de kastjes los te schroeven, en de handvaten te verwijderen. Belangrijk is dat je erop let dat je de kastjes eerst goed ontvet met een geschikte ontvetter. Daarna kun je met gemak de kastjes opschuren en verven met de juiste grondlaag. Ook hier kun je weer eindeloos variëren in kleurkeuze. Hou er wel rekening mee dat de kleur op de keukenkastjes minder subtiel zal zijn dan op de muren. Dus als je een kleur gekozen hebt, denk er dan nog een extra nachtje over na zodat je zeker weet dat dit de kleur is die bij jou past.

Keuken kleurencombinaties

Als je eenmaal zeker weet dat je een bepaalde kleur graag wilt zien in jouw keuken, dan is het belangrijk om van te voren eerst de juiste bijpassende accessoires uit te kiezen. Een kleur kiezen voor je keuken is namelijk heel makkelijk, maar de juiste accessoires ervoor vinden kan wat moeilijker zijn. Dus kies eerst de accessoires, en dan kun je de keuken verven in de kleur die erbij past. Zorg er ook voor dat de kleur die je kiest niet te fel is. Als je houdt van felle kleuren dan kun je dit beter terug laten komen in de accessoires, en de basiskleur een bijpassende maar rustige kleur laten zijn. Zo zal je de perfecte harmonie vinden, en blij zijn met jouw nieuwe keuken die eigenlijk stiekem niet nieuw is.

Previous «
Next »