De keukentrends van 2018

  • Keuken
  • februari 27, 2018
  • Comments Off

Ben jij van plan om je keuken een grote of kleine make-over te geven? Dan wil je vast weten wat de laatste trends zijn. Van opvallende gekleurde kranen tot lekker veel groen in je keuken: hier vind je de leukste keukentrends van 2018!

Gekleurde metalen

De meeste keukens zijn voorzien van zilverkleurige kranen en spoelbakken. In 2018 komt daar verandering in, want de trend van gekleurde metalen zet zich door naar de keuken. Je ziet steeds vaker koper- en goudkleurige accenten in badkamers, maar dat geldt nu ook voor de keuken. Deze gekleurde metalen zorgen voor extra warmte in iedere ruimte. Bovendien kan je simpele gebruiksvoorwerpen zoals een kraan omtoveren in een opvallende feature van de keuken.

Meer groen in de keuken

2018 is het jaar van groene kleuren. Waar donkerblauw een belangrijke trend was in 2017, zien we tegenwoordig steeds meer groene accenten in keukens. Vooral donkergroen is populair, aangezien donkere kleuren de keuken meer stijl en klasse geven. Vind je het net iets te ver gaan om groene keukenkastjes aan te schaffen? Dan kan je deze kleur ook gewoon op andere manieren in je keuken verwerken. Veel showroomkeukens worden tegenwoordig aangekleed met planten. Deze zag je normaal gesproken niet veel terug in een keukeninterieur, maar tegenwoordig is het helemaal in.

Unieke materialen

Het wordt steeds populairder om te spelen met opvallende materialen in je keuken. Dit begint al bij het werkblad. Ben je klaar met het traditionele graniet dat je in iedere keuken ziet? Ga dan voor een werkblad gemaakt van marmer. Natuurlijk kan je ook voor roestvrij staal gaan, wat perfect bij de industriële look past. Andere keukens worden aangekleed met rustieke houten elementen. Waar vroeger alles perfect werd afgewerkt en gelakt, is het nu juist in om het natuurlijke uiterlijk van hout te laten zien. Je maakt het geheel af door een gietvloer te laten installeren.

Moderne technieken

Niet alleen onze stijl verandert, want ook de keukentechniek blijft zich innoveren. Je zal dus steeds meer moderne technieken terugzien in de showroomkeukens van nu. Een goed voorbeeld hiervan zijn de unieke afzuigsystemen die steeds populairder worden. Een grote afzuigkap wordt door veel mensen als een hinder gezien. Daarom is het nu ook mogelijk om afzuiging in te bouwen in je werkblad. Ook domotica wordt steeds populairder. Dankzij deze technische trend wordt je keuken steeds slimmer. Je kunt je apparaten vanaf een afstand aansturen, maar je kan je koffieapparaat ook leren om een vers kopje koffie te zetten op het moment dat jouw wekker gaat.

Ethnic nature

Als we de trends van 2018 in één term zouden moeten vangen, dan zou dat ethnic nature zijn. Deze trend draait om de verwerking van natuurlijke materialen, exotische kleuren en veel planten in je keuken. Voeg er een aantal opvallende exotische tegeltjes aan toe en je keuken is compleet. Deze trend voelt warm en uitnodigend aan, maar kan ook met een moderne touch worden afgemaakt.            

Previous «
Next »