Keukenkastjes pimpen

  • Keuken
  • november 12, 2017
  • Comments Off

Je keuken is de plaats waar je je kookkunsten ten volle wilt tonen. Het is dan ook belangrijk dat je keuken perfect bij jou past. Maar het moet je dan maar overkomen: je hebt een heel leuk huis op het oog dat je graag zou kopen. Maar de keuken is helemaal niet wat jij zelf zou kiezen. Laat je daardoor niet ontmoedigen: er zijn heel wat mogelijkheden om je keukenkastjes te pimpen. Je doet het zelf of samen met een paar klusjesmannen? Wij geven jou hieronder alvast een aantal tips!

Vervang de deuren van de keukenkasten

De look van je keuken wordt grotendeels bepaald door de stijl van je kasten. De deuren bedragen in totaal een vrij grote oppervlakte. Haal de deuren van je kasten en vervang ze door leuke stijlvolle deuren. Dit doet al heel wat aan de uitstraling van je keuken. Wedden dat iedereen denkt dat je een nieuwe keuken hebt?

Geef je deuren een andere kleur en andere handvaten

Als je het budget beperkter wil houden, kun je eenvoudig je kastdeuren verven. Dit gaat perfect bij vlakke deuren. Ook al heb je bijvoorbeeld klassieke eiken deurtjes met een profiel erin, toch kun je ook van deze deuren een hedendaagse versie maken door ze gewoon een andere kleur te geven. Haal de handvaten eraf en vervang ze door een moderne versie. Met weinig geld krijg je een totaal ander resultaat.

Een kleine moeite met groot resultaat

Zelfs klusjesmannen wagen het om met heel eenvoudige middelen een andere look aan hun keuken te geven. Zo kun je bijvoorbeeld met kleeffolie je kastdeuren bekleden. Met wat handigheid lukt dit best en je hoeft niet onmiddellijk grote werken uit te voeren.

Laat je deuren aansluiten

Wonen betekent zich goed voelen. Misschien ga je niet direct in je keuken wonen, toch breng je er vele uren in door. Hou het daarom niet bij het pimpen van je keukenkasten. Denk bijvoorbeeld ook aan nieuwe tegeltjes. Of wist je dat je oude tegels een laagje verf kunt geven met speciaal daarvoor bestemde verf? Leg een mooi vloerkleed of vervang het oude keukenblad en aanrecht. Laat alle nieuwe elementen in je keuken mooi bij elkaar aansluiten. Zo bekom je een stijlvol resultaat!

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/97249673182559304/

Previous «
Next »