Handige opbergtips voor in de keuken

  • Keuken
  • november 14, 2017
  • Comments Off

Heb je een kleine keuken of gewoon het gevoel dat je ruimte tekort komt? Vooral wanneer je veel kookt en bakt, zal je talloze accessoires en ingrediënten in je keuken hebben staan. Deze producten nemen veel ruimte in beslag, maar er zijn manieren om de ruimte die je hebt beter te benutten. Met deze verschillende opbergtips kom je nooit meer ruimte tekort in je keuken.

Gebruik de muren

Vaak zijn de muren in een keuken lege ruimtes waar geen gebruik van wordt gemaakt. Met deze opbergtips kan je de muren in je keuken veel efficiënter gebruiken. Je kunt veel opbergruimte besparen door je keukengerei aan de muur te hangen. Aan een elegante metalen staaf kan je je grote spatels, gardes en lepels kwijt. Heb je een mooi keukenschort dat normaal ruimte in een la inneemt? Hang hem aan de muur zodat je meteen een mooie decoratie hebt voor in je keuken.

Gelaagde keukenkastjes

Ben je een doe-het-zelver? Dan zijn deze opbergtips keuken goed voor jou. Je kunt namelijk meer opbergruimte uit je keukenkastjes halen door slim om te gaan met planken en verdeelstaven. Heb je loze ruimte tussen je servies en de volgende plank in je kastje? Volg deze opbergtips op en maak extra planken voor ieder kastje. Zo kan je ieder kastje precies inrichten zoals je zelf wilt. Verdeelstaven zijn handig om je borden verticaal in een kastje te zetten. Plaats alle borden tegen elkaar en plaats er een staaf voor. Met deze opbergtips creëer je extra ruimte op de plek voor de borden. Hier kan je weer ander servies plaatsen. Deze opbergtips laten je keukenkastjes bovendien veel netter ogen.

Opbergdozen voor ieder ingrediënt

Opbergtips voor in de keuken draaien vooral om organisatie. Een belangrijk onderdeel van keukenorganisatie is het kopen van opbergdozen voor al je ingrediënten. Plaats al je ingrediënten in doorzichtige containers zodat je meteen ziet wat je in huis hebt. Deze containers zijn bovendien makkelijker te stapelen en nemen minder ruimte in beslag dan grote verpakkingen. Schrijf op iedere container welk ingrediënt erin zit en je hebt altijd het overzicht over je voorraadkast. Deze opbergtips keuken zijn vooral handig voor alle droge ingrediënten die je in huis hebt, maar je kunt de tips ook gebruiken voor het organiseren van je koelkast. Wanneer alles een vaste plaats heeft, voorkom je namelijk overbodige rommel.

Previous «
Next »