Welk keukenblad moet ik kiezen?

  • Vanessa
  • mei 26, 2022
  • Comments Off
Welk keukenblad te kiezen

Bij het inrichten van de keuken zijn er verschillende keuzes die je moet maken. Welke stijl spreekt je aan? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? En zeker niet onbelangrijk: welk keukenblad moet je kiezen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden qua materiaal, formaat en stijl. Daarnaast moet je rekening houden met welke kleuren je in de keuken gebruikt zodat het keukenblad hierbij matcht. Om je een handje te helpen, delen we hieronder een aantal tips voor het kiezen van een keukenblad.

Welk keukenblad moet ik kiezen? 

1. Kijk naar de ruimte van de keuken

Allereerst speelt de ruimte van de keuken en de indeling van de keukenkasten een belangrijke rol, net als de kleur. Heb je veel donkere kleuren in je keuken? Dan kan het iets teveel van het goede worden als je ook nog voor een donker keukenblad kiest. Heb je juist een heel lichte keuken? Dan is een houten keukenblad wellicht een goed idee omdat je hiermee warmte toevoegt aan de ietwat kille ruimte.

2. Houd rekening met je budget

Jammer genoeg heeft niet iedereen eindeloos veel budget ter beschikking, dus ook daar moet rekening mee worden gehouden. Droomde je bijvoorbeeld altijd al van een betonnen keukenblad maar laat je budget dat niet toe? Ga dan op zoek naar vergelijkbare materialen als alternatief. Nog een handige tip is om naar de showroommodellen te kijken. Deze zijn dikwijls goedkoper en zien er eigenlijk altijd nog mooi uit. 

Welk keukenblad moet ik kiezen

3. Denk na over je kookgedrag

Ben jij een echte keukenprins en vind jij het geweldig om hele avonden in de keuken door te brengen? Dan is het belangrijk dat het keukenblad tegen een stootje kan en mag je gerust wat meer geld uitgeven aan de kwaliteit, mits je budget dit toelaat. Heb jij eigenlijk een hekel aan koken en ben je daarom niet vaak in de keuken te vinden? Dan moet je vooral kijken naar de kleur en de vorm van het keukenblad, want het praktische deel maakt in dit geval minder uit.

4. Kies het materiaal voor keukenblad

Wat is het beste materiaal voor keukenblad? Hout is een prima keuze als je jouw keuken meer warmte wilt geven. Een nadeel van hout is dat dit materiaal wel een beetje onderhoud nodig heeft, als je er lang van wilt genieten. Het voordeel van hout is dan weer dat het een veelzijdig materiaal is dat in ieder interieur past. 

Beton geeft je keuken een stoere en industriële uitstraling, al kan het er ook zeker modern uitzien. Helaas is beton niet zo goedkoop. Als je hier geen budget voor hebt, kies je beter voor roestvrij staal. Ook dit materiaal geeft je keuken een stoere look, maar is een stuk minder prijzig dan beton.

Je kunt ook kiezen voor een marmeren werkblad in de keuken. Dit ziet er ontzettend leuk uit en je hebt een ruime keuze wat betreft kleur en contrast. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit wit of donker marmer, wat beide voor een andere look zorgt. 

Naast deze materialen zijn er nog meer mogelijkheden zoals kunststof, glas of steen. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

Welk keukenblad moet je kiezen

5. Kies de kleur voor keukenblad

Dit is de laatste en misschien wel de meest belangrijke keuze die je moet maken, aangezien kleur dikwijls een bepalende factor speelt in een ruimte. Dikwijls zijn materialen in allerlei kleuren te verkrijgen, dus is het belangrijk om goed te kijken naar je gehele keuken en naar welke kleur er eventueel ontbreekt. Een handige tool die je hierbij kunt gebruiken is de 80/20 regel, wat neerkomt op 80% neutrale tinten en 20% felle kleuren. Wanneer je deze regel volgt, kan je niets verkeerd doen!

Heb je het perfecte keukenblad gevonden? Met deze tips kan je je keukenblad stylen!

Previous «
Next »