Tips om het leegmaken van de vaatwasser makkelijker te maken

  • Joey
  • mei 18, 2022
  • Comments Off
het leegmaken van de vaatwasser makkelijker maken

Iedereen heeft zijn eigen manier om de vaatwasser te vullen. De één gooit de vuile vaat er nogal nonchalant in, terwijl de ander het systematisch doet. Als je tevreden bent over het vullen van de vaatwasser en je vaat proper is geworden, komt het volgende klusje: de vaatwasser leegmaken. Ook dit kan je op verschillende manieren doen. In deze blogpost delen we een aantal tips om het leegmaken van de vaatwasser makkelijker te maken. Handige tips die je veel tijd én werk besparen!

1. Vaatwasser leegmaken: begin onderaan

Allereerst is het belangrijk om steeds de onderste lade leeg te maken. Door de sterke waterstralen van de vaatwasser valt de lichtere vaat wel eens om, zoals plastic bekers en bakjes in de bovenste lade. Hierdoor komt er een laagje water in te staan, met als gevolg dat je tijdens het leegmaken het water per ongeluk uit kiepert en de onderste spullen nat worden. 

Het is dan heel vervelend en tijdrovend om alles met de hand af te moeten drogen. Door altijd eerst de onderste lade van de vaatwasser leeg te maken, kan je dit probleem voorkomen.

2. Sorteer de vaat tijdens het vullen

Deze tip hoort eigenlijk bij het vullen van de vaatwas, maar komt ook bij het leegmaken van pas: sorteer je vaat al tijdens het vullen. Doe de lepels bij de lepels en de messen bij de messen. Op die manier kan je makkelijk en snel al je bestek opruimen. Hetzelfde geldt voor borden. Door de borden alvast op grootte te sorteren, kan je ze later ook in die volgorde in de kast zetten.

3. Gebruik een waszakje

Onze laatste tip gaat veel tijd en frustratie besparen: gebruik een waszakje voor kleine en lichte spulletjes. Ja, zo’n waszakje voor in de wasmachine waar je normaal je beha’s en delicaat ondergoed in stopt! Je kunt hier ook perfect kleine dekseltjes, plastic bestek en bordjes van de kinderen in steken. Op die manier kunnen deze lichte spullen niet door de hele vaatwas geduwd worden door de sterke waterstralen, en hoef je ze niet uit alle hoeken van de vaatwasser te vissen. Ontzettend handig!

Tips om het leegmaken van de vaatwasser makkelijker te maken

Hier vind je handige tips om je vaatwasser te onderhouden

Previous «
Next »