Zo kun je je keuken moderniseren!

  • Keuken
  • mei 5, 2022
  • Comments Off
keuken moderniseren

Of je keuken nu al tientallen jaren dezelfde is, of omdat dat eens zo trendy laminaat werkblad en linoleumvloer al snel uit de mode raakten: het is misschien tijd om je verouderde keuken te moderniseren. Met nieuwe design trends die creatief gebruik maken van kleuren, moderne apparaten en functioneel design, zijn er eindeloze manieren om de keuken het heden in te trekken. Of je nu probeert je huis te verkopen of van plan bent om nog decennia lang van de keuken te genieten: onderstaande ideeën kunnen je helpen je verouderde keuken om te toveren tot de kookruimte van de 21e eeuw.

Ga energiezuiniger met je apparaten om

We proberen allemaal onze ecologische voetafdruk te verkleinen, en de verouderde keukenapparatuur, zoals de inbouw vaatwasser, is een geweldige plek om hier in de keuken aan te beginnen. Als je een dergelijke ‘apparaat upgrade’ gaat doen, zorg er dan voor dat deze energiezuinig is! Daarna bespaar je namelijk op water en energie, en dus goed voor de aarde en je rekeningen. Overweeg ook om sanitair te vervangen, want moderne keukenkranen besparen veel water. 

Verf je bestaande kasten

Nieuwe kasten voor de keuken passen niet in je budget? Het schilderen of beitsen van de bestaande kasten van de keuken is een geweldige optie als je een beperkt budget hebt. Je zou kunnen kiezen voor een levendig en gewaagd blauw, of een donkere, moderne zwarte afwerking om verouderd hout of groezelig gekleurde kasten de 21e eeuw in te trekken. Je zult verrast zijn hoe wat extra kleur de oude kasten nieuw leven in kan blazen.

Installeer nieuwe verlichting in de keuken

Als je eenmaal de belangrijkste onderdelen van je keuken hebt gemoderniseerd, vergeet dan de verlichting niet! Hoewel keukenverlichting soms een bijzaak kan zijn, is het essentieel voor de veiligheid, sfeer en werkbaarheid van de keuken. Als jouw keuken slechts één bovenliggende sfeerverlichting armatuur bevat, kijk dan naar inbouwverlichting voor een moderne verlichtingsbron. Overweeg het installeren van een dimmer schakelaar voor veelzijdigheid tijdens het koken of gewoon te ontspannen voor een snack! later op de avond. 

Upgrade bepaalde materialen

Verouderde keukens zijn vaak gemaakt van materialen die decennia geleden populair waren, waaronder metalen die werden gebruikt voor keuken hardware. Nu is misschien de tijd om de keuze hiervan te heroverwegen en misschien moet je een modern gebruik van metalen eens overwegen. Metalen die modern worden in keukenontwerp zijn onder meer mat aluminium, roestvrij staal, geborsteld goud en koper.

Verander de vloer

Vloeren zijn een deel van de keuken die vaak worden vergeten, en toch speelt het een grote rol in de uitstraling van de keuken. Probeer eens over te schakelen van je traditionele opgerolde vinyl, of linoleum vloer, naar een moderner, tijdloos materiaal; we hebben het over hout, tegels of steen. Deze materialen gaan langer mee en verhogen de waarde van je huis. In de afgelopen jaren zijn keramische tegels die lijken van hardhout gemaakt populair geworden, evenals leisteen.

Overweeg om de bovenste kasten te verwijderen

Veel verouderde keukens werden gebouwd met muren en wanden van bovenkasten om servies en kookgerei in op te slaan. Als je de ruimte van je keuken wilt vergroten en geen ruimte hebt om uit te bouwen, overweeg dan om de bovenkasten te verwijderen. Dit maakt de muur vrij, waardoor moderne open rekken met een paar decoratieve items en serviesgoed mogelijk zijn.

Previous «
Next »