Kies je voor een keukenplank of een bovenkast

  • Joey
  • februari 25, 2020
  • Comments Off
De voordelen van een keukenplank

De keuken wordt dagelijks door vele mensen gebruikt. Het is belangrijk dat je goed weet waar je de keukenspullen kunt vinden. Om goed te kunnen koken is het natuurlijk belangrijk dat je ook weet waar je keukengerei ligt en dat alles binnen handbereik goed te pakken is. Maar waar zou je voor kiezen? Zou je je spullen plaatsen op een keukenplank of kies je liever voor een bovenkast?

De voordelen van een keukenplank

Een keukenplank heeft als belangrijkste voordeel dat je alles wat je nodig hebt meteen kunt pakken. Je hoeft namelijk niet eerst de deur open te maken net zoals je dat bij een bovenkast wel moet doen. Een keukenplank kan ook heel goed dienen als een soort van display. Zo kun je er allerlei objecten op plaatsen, zoals bijvoorbeeld een plant. Een keukenplank geeft een meer ruimtelijke uitstraling aan de keuken. Dat is dan ook de reden dat heel veel mensen ervoor kiezen om niet te gaan voor bovenkasten of voor keukenkasten maar voor planken in de keuken.

De voordelen van bovenkasten

Bovenkasten komen vaker voor in de keuken. Een voordeel van een bovenkast is dat het veel meer ruimte biedt voor het opbergen van spullen dan keukenplanken dat doen. Bovenkasten vormen vaak één groot geheel met de rest van de keuken en daarom kiezen veel mensen ervoor om gebruik te maken van de bovenkasten. Een ander voordeel van deze kasten is dat deze natuurlijk zijn voorzien van een deur. Door de deur dicht te maken zijn de spullen die opgeborgen zitten in de kast beter beschermd tegen stof, maar ook tegen huisdieren die af en toe wel eens op de planken kunnen gaan springen.

Een combinatie maken tussen planken en bovenkasten

Als je echt niet kan kiezen tussen of een bovenkast of planken, dan is het natuurlijk ook heel goed mogelijk om een combinatie te maken tussen deze twee. Door op de juiste manier een combinatie te maken geef je de keuken een modern uiterlijk en voorzie je jezelf van allerlei gemakken. Je kunt de kasten en de planken op verschillende manieren plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld een idee om planken te plaatsen aan weerszijden van de bovenkasten. Een andere mogelijkheid is om planken te plaatsen onder de bovenkasten, waardoor je nog meer ruimte hebt om je keuken spullen kwijt te kunnen. Ga voor een moderne uitstraling door een goede combinatie te maken tussen planken en bovenkasten.

Previous «
Next »