De beste redenen om je keuken te renoveren als je kinderen het huis uit zijn

  • Joey
  • september 27, 2023
  • Comments Off
redenen om je keuken te renoveren als je kinderen het huis uit zijn

Het betreden van de fase van “Empty Nesters” (term die we gebruiken als het nest wordt verlaten en de kinderen dus uit huis zijn) in je leven kan een wervelwind van emoties veroorzaken en de definitie zijn van bitterzoet. Minder afwassen klinkt geweldig, totdat je je realiseert dat je die stem mist die van boven komt zeggen: “Hey mam, wat eten we?” 

Hoewel je de afgelopen jaren vast wel eens meer rust hebt gewenst, is de dynamiek van je dagelijkse leven onvermijdelijk veranderd als het laatste kind het nest heeft verlaten. Dus, hoewel je misschien verdrietig bent en de kinderen mist, heb je meer tijd, ruimte en middelen om te investeren in jezelf en je huis. Met dit in gedachten hebben we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet waarom het de perfecte tijd is om je keuken te renoveren als je kinderen allemaal uit huis zijn!

Financiële haalbaarheid

Net als bij de aanschaf van een nieuwe auto is een keukenrenovatie een investering en vereist deze financiële planning. Een empty nest gaat vaak gepaard met het voordeel van lagere huishoudelijke uitgaven. Met minder monden te voeden, schema’s te coördineren en extra zaken te moeten betalen, betekent dit extra geld dat kan worden toegewezen aan verbeteringen in huis die al te lang op zich hebben laten wachten. Deze renovatie kan niet alleen de esthetiek van je woonruimte verbeteren, maar ook de ROI (return on investment) waarde verhogen als je in de toekomst van plan bent te verkopen. Nooit meer dat afhangende keukendeurtje negeren, of dat stuk aanrecht met een snee erin. De tijd voor huishoudelijke projecten is gekomen!

De beste redenen om je keuken te renoveren als je kinderen het huis uit zijn

Personaliseren 

Voor veel huiseigenaren die kinderen hebben grootgebracht, is de keuken die ze al die jaren hebben gehad waarschijnlijk onveranderd gebleven sinds hun kinderen klein waren, met misschien alleen kleine updates hier en daar door de jaren heen. Als dit jouw situatie is, hebben die kleine veranderingen waarschijnlijk niet precies de passie voor je keuken doen herleven die je ooit had. Nu de kinderen het huis hebben verlaten, heb je de vrijheid om designelementen te selecteren die resoneren met jouw smaak, terwijl je ook de functionaliteit van de keuken optimaliseert voor een kleiner huishouden. Deze nieuwe vrijheid maakt creatieve beslissingen mogelijk, zoals het verminderen van het aantal zitplaatsen om extra opbergruimte te creëren, of omgekeerd, het toevoegen van zitplaatsen en het afschalen van je kleine apparaten, serviesgoed en andere keukenbenodigdheden.

Gemak en toegankelijkheid

De overgang naar een ‚empty nest’ betekent een nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden. Het renoveren van je keuken betekent de kans om je woonruimte opnieuw uit te vinden volgens jouw behoeften en verlangens. Met geen kinderen in huis, verschuift de focus van het voldoen aan hun behoeften, naar het kijken naar je eigen voorkeuren. Doordachte veranderingen kunnen het koken en schoonmaken van je keuken van een routinetaak veranderen in plezierige ervaringen. Je nieuwe keuken zal niet alleen visueel aantrekkelijker zijn, maar ook afgestemd op jouw levensstijl!

De redenen om je keuken te renoveren als je kinderen het huis uit zijn

‚Versterking van de levensstijl’

Geniet je graag van een kopje koffie in de ochtend terwijl je leest? Wil je je thuiswerkdag doorbrengen en ontwerpen maken en daarmee flyers laten drukken terwijl je aan de keukentafel zit? Heb je zin om nieuwe recepten uit te proberen? Denk aan je activiteiten die in de keuken plaatsvinden, en overweeg dan wat er in de ruimte kan worden veranderd om aan die specifieke interesses te voldoen. Voeg een ontbijthoekje toe om een paar momenten voor jezelf in de ochtend te creëren 

Emotionele verjonging

Terwijl dit vaak over het hoofd wordt gezien bij het overwegen van een verbouwing, komt de fase van het lege nest vaak met een mix van emoties als je je aanpast aan dit nieuwe hoofdstuk in je leven. Gebruik deze projecten als emotionele vernieuwing. Focus op de spannende en positieve aspecten van deze overgang. Door de woonruimte om je heen te veranderen, kun je investeren in je eigen welzijn en deze verandering met open armen opnemen in je leven. Het creëren van een nieuwe omgeving kan therapeutisch zijn en een nieuw begin vertegenwoordigen.

beste redenen om je keuken te renoveren als je kinderen het huis uit zijn

Voorbereiden op de toekomst

Of het nu betekent dat je als ‘empty nester’ oud wordt in je huis, of dat je het verbouwd om te verkopen en te verhuizen, het is belangrijk om de toekomst te overwegen, ongeacht je plannen. Als je van plan bent om in je huis te blijven en er komen kleinkinderen aan, kun je denken aan het aanpassen voor grote familiebijeenkomsten. 

Je zult nooit vergeten hoe je je kinderen elk jaar ouder zag worden terwijl ze aan de ontbijttafel aten en vol verwachting (of angst) zaten voor de eerste schooldag, maar naarmate ze zijn gegroeid en hun smaak is veranderd, zijn die van jou ook veranderd, en je huis heeft er recht op om jou te reflecteren. Terwijl je kinderen hun behoeften ontwikkelen en hun aspiraties vervullen, is het tijd voor jou om je woonruimte te verbeteren en dit nieuwe hoofdstuk met enthousiasme te omarmen!

Previous «
Next »