Een spanplafond in de keuken

  • Keuken
  • januari 29, 2018
  • Comments Off

Het keukenplafond is misschien het deel van het huis waar de minste aandacht aan wordt besteed als het om het creëren van het perfecte interieur gaat. Dit is enigszins opvallend. Tegelijkertijd is een keukenplafond namelijk een plek die dagelijks veel te verduren krijgt. Het heeft daarom dus veel extra aandacht nodig. Stel nu dat je deze beide zaken in één klap kunt aanpakken. Dit doe je door het aanbrengen van een stijlvol spanplafond onder het huidige keuken plafond.

keuken spanplafond

Waarom een spanplafond?

Wanneer je aan een spanplafond denkt, dan denk je waarschijnlijk niet zo snel aan het keuken plafond. In de keuken komen immers veel vochtige dampen vrij door het koken. Zowel het vocht als het vet en andere stoffen die vrijkomen eindigen daardoor op het plafond. Een spanplafond, dat vaak onterecht gezien wordt als niet meer dan een plafond van kunststof doek, kan daar toch helemaal niet tegen? Dit is dus ook precies de misvatting die niet juist is. Een keuken is juist gebaat bij het aanbrengen van een spanplafond van hoogwaardige kwaliteit. Het is immers zo dat er een aantal belangrijke voordelen aan te wijzen zijn op verschillende fronten.

Het voordeel van een spanplafond

Een spanplafond als keuken plafond biedt veel voordelen. Zo is het kunststof waarvan het gemaakt is veel gemakkelijker schoon te houden dan een normaal plafond. Dit is juist in een keuken zeer aantrekkelijk. De meer gebruikelijke plafonds houden vrijwel altijd restjes uit de vochtdampen die de hygiëne niet ten goede komen vast. Een spanplafond kan met een vochtige doek gemakkelijk volledig worden schoongemaakt. Daardoor blijft het plafond er ook veel langer mooi uitzien, wat natuurlijk niet onbelangrijk is wanneer je een bepaalde sfeer wilt neerzetten. Dit is immers een ander belangrijk punt waarop een plafond dat onder het originele plafond gespannen wordt voordeel biedt.

keukenplafond

In het interieur

Wie over een spanplafond nadenkt doet dit niet alleen vanwege de voordelen op het gebied van hygiëne. Het staat natuurlijk ook gewoon veel mooier. Een keuken is immers pas echt af als overal aan gedacht is. Dit is dus inclusief het spanplafond. Omdat licht ook van groot belang is in de keuken, kan een spanplafondl in de keuken hier ook op mooie wijze van worden voorzien. Daardoor is er dus eigenlijk geen reden om hier niet voor te kiezen. De sfeer die de keuken moet uitademen zal nog beter tot zijn recht komen omdat er dankzij de keuze voor het plafond nog meer een geheel ontstaat.            

Previous «
Next »