De lekkerste recepten vind je online!

  • Keuken
  • juli 8, 2020
  • Comments Off
koken online

Tegenwoordig kun je natuurlijk alle gewenste informatie op internet vinden en dit geldt gelukkig ook voor lekkere gerechten. Waar kookboeken vroeger vaak werden gezien als saai en stoffig, heeft een leger aan bloggers en vloggers dit een stuk toegankelijker en spannender gemaakt. Je mag natuurlijk vinden wat je wil van deze bloggers en vloggers, maar makkelijk een bord lekker eten voor je neus, daar zegt niemand ‘nee’ tegen. Wij zijn ons dan ook eens degelijk gaan oriënteren, zodat we je wat goede tips konden geven, van plekken waar je makkelijke en lekker recepten online kunt vinden. Heb je nu toch liever zo’n kookboek op het aanrecht leggen zoals hierboven beschreven? Dan kun je altijd nog de recepten van bovengenoemde websites uitprinten, zorg dan wel dat er genoeg inkt in je printer zit, mocht dat niet zo zijn, surf dan even naar PrintAbout, waar je deze voor de best prijs vindt.

24kitchen

Als eerste benoemen we hier wat grotere websites, die misschien al bekend zijn, maar toch zeker de moeite. Zo heb je natuurlijk 24kitchen.nl, het bekende bedrijf met het eigen tv kanaal. Je kunt hier informatie vinden over veel verschillende keukens. Het voordeel van deze website is dat bij bijna alle gerechten een korte video met instructies staat, wat het namaken van een bepaald gerecht erg makkelijk maakt. Aangezien zij ook een tv kanaal hebben waar je de hele dag kunt genieten van de lekkerste recepten, is dit ook wel een goede manier om inspiratie op te doen. Zie je dan iets voorbij komen wat je lekker lijkt, en past bij jouw vaardigheden, dan kun je daarna op hun website het recept erbij zoeken… en wil je echt zeker weten dat je het goed doet, kun je daar ook de video nog een keer bekijken.

Andere grote spelers

De man die zijn eigen programma heeft bij bovengenoemd televisie kanaal, heeft ook zijn eigen website met daarop heel veel recepten: jamiemagazine.nl. De man is dan misschien niet al te goed in ondernemen, koken kan hij als de beste en dat laat hij hier zien. Andere grote spelers zijn allerhande.nl (de website met kookideeën van Nederlands grootste kruidenier, Albert Heijn), BBCgoodfood.com, smulweb.nl en als je een lekker visje wil bakken, kun je je laten inspireren door visrecepten.nl.

Overzichtelijke video’s

Ook op facebook heb je erg veel pagina’s waar je nieuwe gerechten kunt leren, of oude kunt oppimpen. Een van de grondleggers hiervan is toch wel Tasty, die ondertussen ook nog een aantal subpagina’s zijn begonnen zoals ‘Tasty Vegetarian.’ Tasty is bekend geworden doordat ze bij elk recept een overzichtelijke video maken met daarbij van boven gefilmd hoe het recept gemaakt wordt. Hierdoor kan de slechtste kok zijn omgeving nog verrassen met iets zelfgemaakts wat uitmuntend is.

Previous «
Next »