Een polycarbonaat achterwand voor in de keuken

  • Keuken
  • maart 9, 2022
  • Comments Off
polycarbonaat achterwand keuken

Een achterwand van polycarbonaat achter je fornuis hebben is niet alleen stijlvol, maar ook erg praktisch! Een dergelijke achterwand is namelijk erg makkelijk schoon te maken. In onderstaande doe-het-zelf handleiding leer je alles over het plaatsen en bevestigen van een achterwand in je keuken. We laten je zien hoe je met acryl, kunststof en perspex werkt om mooie en moderne achterwanden te creëren. Kunststof en acryl achterwanden zijn wat makkelijker te bewerken dan glazen spatborden vanwege het feit dat ze veel lichter in gewicht zijn. Daar heb je al meteen de eerste tip te pakken. Voor de andere moet je hieronder verder lezen!

Veel mensen weten niet dat polycarbonaat spatschermen verkrijgbaar zijn in veel verschillende uitvoeringen zoals mat, glanzend, bedrukt, patroon, steeneffect, etc. Door het gebruik van slim geplaatste lampen, kan de door jou gekozen afwerking echt worden geaccentueerd om een ​​geweldige sfeer neer te zetten. Als je echt creatief bent, kun je zelfs verschillende afwerkingen mixen en matchen!

Achterwanden zijn extreem veelzijdig, gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch, waardoor ze ideaal zijn voor vrijwel elke keuken. Wat de plaatsing betreft, moet je bij een achterwand achter een fornuis altijd checken bij de fabrikant of dit veilig is om te doen. Wanneer plastic, perspex en acryl heet worden, smelten ze, dus je moet ervoor zorgen dat het materiaal dat je kiest bestand is tegen hoge temperaturen.

In de meeste situaties kunnen acryl spatschermen ook in grote platen worden gekocht en hierdoor kunnen ze worden gebruikt om grotere gebieden te bedekken zonder zichtbare naden te hebben, wederom, niet alleen om de hygiëne te handhaven, maar ook om een ​​geweldige uitstraling te creëren.

Een van de grote voordelen van polycarbonaat is dat het licht is, dus het installeren van grote platen in één keer of kleinere secties in lastige en krappe ruimtes is veel gemakkelijker in vergelijking met een gelijkwaardige glazen achterwand. Bovendien is polycarbonaat, in tegenstelling tot glas, vrij eenvoudig te vormen, omdat kleine aanpassingen kunnen worden gemaakt met behulp van een vijl of schuurpapier. 

Veel leveranciers van polycarbonaat achterwanden bieden aan om deze precies op de gewenste maat te snijden. Dit is met dit materiaal echter ook makkelijk zelf te doen. Laat je een dergelijke achterwand echter door een professioneel bedrijf op maat maken ,dan raden we aan om het ook door deze expert te laten opmeten.  Als er dan fouten worden gemaakt, is het aan de fabrikant om deze te corrigeren. Het grote voordeel is verder dat alle sneden en bevestigingsgaten klaar voor gebruik zijn gemaakt en dat de achterwand direct montage klaar wordt geleverd.

Previous «
Next »