Welke soort keuken past het best bij jouw stijl?

  • Keuken
  • maart 10, 2022
  • Comments Off
soort keuken

Je hebt zojuist een nieuw huis of appartement gekocht of gehuurd. Of je wilt een nieuw interieur in je huidige keuken. De vraag is alleen: wat wil ik eigenlijk? Wat past bij mij? Welke stijl spreekt mij nu het meest aan? Geen zorgen, met behulp van dit artikel zal je je keuze gemakkelijker kunnen maken.

Meer dan een keuken

Een keuken is echt niet zomaar een keuken. Je kookt er niet alleen, je belt er of praat er terwijl ook met je partner. Veel keukens zijn ook voorzien van een eettafel, zodat je dus ook in je keuken kunt eten. Hoe dan ook breng je veel tijd door in je keuken. Daarom moet je keuken wel echt bij je passen. Ze moet jou en je persoonlijkheid representeren. Dus welke stijl past bij jou?

Ben je een natuurmens en hou je van eclecticisme?

Sta je graag in contact met de natuur en vind jij duurzaamheid ook een belangrijk aspect in je leven? Dan hecht jij sowieso belang aan de keuze van de materialen. Je zoekt dan natuurlijke elementen in je meubelen en ook in je keukenaccessoires uiteraard. Zo drink jij bijvoorbeeld liefst je dagelijkse koffie uit een keramieken mok van HK living. Een houten mand is een ander favoriet accessoire dat je keuken een natuurlijke uitstraling geeft. HK Living haalt zijn inspiratie uit de jaren ’70 en ’80 en is eclectisch. Een interessante keuze waar elk open-minded persoon wel zijn eigen waarden in herkent. Houten items komen ook bij een rustieke stijl veel voor. Bij de bohemian stijl ervaar je ook meerdere stijlen die beïnvloed zijn door oriëntaalse elementen. Hierbij zijn de keukenmuren vaak warme kleuren, de tafels rond uit en de stoelen uit riet of rotan (liaan). En natuurlijk: planten! Ideaal dus voor een open natuurmens als jij.

Heb je een specifieke voorliefde?

Spreken bepaalde landen of stijlen jou wel instant aan? Misschien heb je net als de Spanjaarden een liefde voor heldere kleuraccenten, elegante bogen en decoratief smeedijzer en past een Spaans interieur dan het beste in je keuken. Je kan ook verzot zijn op het rustgevend Scandinavisch design, zoals bijvoorbeeld het Deense merk Ferm LIVING. Denk aan grafische prints op de muren, zachte vormen bij je houten keukenmeubels en keukenaccessoires in vrolijke kleuren… het kan allemaal! Als je meer van het principe “less is more” bent, sluit je persoonlijkheid goed aan bij een minimalistische interieur. 

Combineren kan ook!

Je kan uiteraard verschillende stijlen en tijden combineren en je volledig eigen stijl creëren. Stem gewoon altijd goed af zodat het niet te chaotisch wordt en laat de kleuren, stijlen en materialen terugkomen. Tweedehandse meubelen passen trouwens ook prima in een moderne keuken. Aangezien het item doorleefd is, geeft het jouw interieur extra veel karakter. Zo richt je je keuken tegelijk duurzaam én origineel in, al dan niet met planten als je daar van houdt. Als laatste tip kan je je keuken altijd eens voorontwerpen in 3D om te zien hoe goed het bij je persoonlijkheid en je ruimte uiteraard past.

Previous «
Next »