Afwassen is niet het allerleukste klusje. Gelukkig hebben veel mensen tegenwoordig een vaatwasser, maar sommige dingen was je toch beter met de hand. Wist je dat de manier waarop je de afwas droogt heel belangrijk is voor een schoon resultaat? Daarom delen we hieronder de beste manier om je vaat te drogen. En nee, je hebt er geen keukenhanddoek voor nodig!
Vaat drogen in de vaatwasser
De allerbeste manier om een hygiënisch schone afwas te verkrijgen, is de vaatwasser. Gemakkelijker kan haast niet! Je hoeft zelf niet af te wassen en ook niet af te drogen. Vooral de droogcyclus van je vaatwasser is het meest hygiënisch. Door de hoge temperaturen droogt je afwas goed en gaan de meeste bacteriën dood. Het spoelmiddel zorgt er dan weer voor dat alles vlekkeloos droogt. Gebruik je liever geen spoelmiddel? Een scheutje azijn is ook prima!
Hier vind je tips om het leegmaken van de vaatwasser makkelijker te maken.
Vaat aan de lucht laten drogen
Heb je geen vaatwasser in huis of wil je energie besparen en liever met de hand afwassen? Dan is de afwas aan de lucht laten drogen de beste oplossing. Het is wel belangrijk om altijd goed na te spoelen met warm water, want anders blijft er een laagje zeep op je afwas zitten. Laat de vaat rustig drogen op een afdruiprekje. De vrije tijd die je hiermee wint, kan je ongetwijfeld aan iets leukers spenderen. En wat ook handig is meegenomen: je gebruikt minder keukenhanddoeken en zo heb je uiteindelijk ook minder was. Win-win!
Waarom je geen keukenhanddoek moet gebruiken
Je verwacht het misschien niet, maar je vaat afdrogen met een keukenhanddoek is de minst hygiënische manier. Meestal wassen we onze keukenhanddoeken namelijk niet genoeg waardoor er nog heel wat bacteriën in blijven zitten. Bacteriën die we zo opnieuw verspreiden over onze schone afwas.
Wanneer je een keukenhanddoek dagelijks gebruikt, vervang je hem ook het beste iedere dag. Zeker wanneer een handdoek nat is geworden en hij weer langzaam droogt, kruipen er veel bacteriën in. Keukenhanddoeken wassen doe je bij voorkeur op zestig graden. Op die manier gaan de bacteriën dood en ben je zeker dat je keukenhanddoeken schoon en proper zijn.