Richt je keuken in volgens de laatste woontrends

  • Keuken
  • mei 17, 2018
  • Comments Off

Als je kijkt naar hoeveel tijd en energie nodig is voor het inrichten van een woning, dan is het vanzelfsprekend dat dat een belangrijk aspect is bij het verkrijgen van meer wooncomfort. Steeds meer huishoudens beseffen hoe belangrijk een praktische, stijlvolle inrichting is en dan vooral in ruimtes die vaak worden gebruikt – zoals de keuken. Hoewel je natuurlijk helemaal zelf kiest hoe je je keuken inricht, kan het de moeite waard zijn de laatste trends te volgen. Op die manier doe je niet enkel jezelf, maar ook eventuele bezoekers een plezier!

Je keuken stijlvol inrichten volgens de laatste woontrends

Woontrends veranderen elk jaar, of zelfs elk seizoen, waardoor het niet altijd eenvoudig is om precies de ‘juiste’ inrichting te creëren. Als je echter goed uitkijkt naar de nieuwste trends, dan kan je je keuken in een mum van tijd omtoveren tot een moderne ruimte. Enkele handige tips om mee te zijn met de laatste woontrends:

  1. Kies voor Scandinavische meubelen

De Scandinavische stijl is al een tijdje in trek, maar is nog altijd even populair als voorheen. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van rustgevende, landelijke kleuren, unieke geometrische vormen en een algemeen sobere indruk die toch speels overkomt. Scandinavische meubelen zitten daarbij erg comfortabel, en ze houden het midden tussen landelijk en modern. Zitmeubels zoals stoelen of zetels komen doorgaans in lichte kleuren zoals beige of lichtbruin, waardoor de ruimte meteen veel ontspannener oogt.

  1. Minimalisme is troef

Net zoals de Scandinavische stijl is ook minimalisme erg populair de laatste tijd. Men keert steeds vaker de rug toe naar decoratie en versiering en de nadruk wordt gelegd op het creëren van meer ademruimte en rust. Zitmeubels zoals zetels zijn bijvoorbeeld vaak kleiner dan voorheen, en de muren worden steeds vaker vrijgehouden van decoratie. Het gevolg is een ruime indruk die de chaos, veroorzaakt door een overmaat aan decoratie, wat terugschroeft.

  1. Natuurlijke elementen

Ten slotte probeert men ook vaker de natuur een stukje in huis te brengen. Dat kan op verschillende manieren: van groene plantjes als decoratie in de woonkamer tot het gebruik van houtkleurige zitmeubels. Ook kiest men er vaak voor om meer natuurlijk licht in huis te laten komen ter vervanging van elektrisch licht. Op die manier wordt de rustgevende atmosfeer in de woning nog een niveau hoger getild.

Zoek de beste inspiratie voor de inrichting van je woning

De laatste woontrends volgen is niet altijd een eenvoudige opdracht, zeker omdat deze steeds sneller evolueren. Op de juiste plaatsen én op het juiste moment zoeken naar de beste bronnen van inspiratie is echter een goede manier om altijd mee te zijn met die trends. Het bezoeken van woonboulevards of woonwinkels zoals Morres is een goede manier om inspiratie op te doen. Haal 7 dagen per week inspiratie in de winkel en vraag gerust om interieuradvies bij een van de experts van Morres.

Previous «
Next »