Vier keer houten accessoires in de keuken

  • Joey
  • december 3, 2020
  • Comments Off
keuken accessoires

Wij zijn gek op hout, jij ook? Hout in het interieur is altijd een goed idee. Dit materiaal is warm, sfeervol en tijdloos. Eén voor één prachtige eigenschappen om aan je woning toe te voegen, zo ook in je keuken. Kies eens voor houten accessoires in de keuken. In dit artikel laten we je alvast vier mooie voorbeelden zien. Kijk mee!

1. Houten accessoires in de keuken: houten snijplanken

Onze favoriet van houten accessoires in de keuken? Dat is ongetwijfeld de houten snijplank! Een snijplank van hout staat gewoon veel mooier dan eentje van plastic. Daarnaast is een houten snijplank veel aangenamer om mee te werken. Een plank van hout kost misschien wat meer, maar je beleeft er ook meer plezier aan! 

Schaf een houten snijplanken set in verschillende groottes aan en stel deze mooi tentoon zoals op onderstaande voorbeelden. Plaats ze bijvoorbeeld rechtopstaand op je aanrecht of hang ze op een rijtje aan de muur. Wedden dat je keuken meteen een warme, gezellige uitstraling krijgt? 

bamboe snijplank
Klik hier voor meer info over bovenstaande bamboe snijplank
snijplank van bamboe
Klik hier voor meer informatie over bovenstaande 6-delige snijplankenset
gegraveerde broodplanken
Klik hier voor meer info over bovenstaande gegraveerde snijplankenset

2. Houten keukenaccessoires: lepels en spatels

Een houten soeplepel, houten pollepel en houten spatel mogen niet ontbreken als het om houten keukenaccessoires gaat. Je hebt de lepels toch nodig dus dan kan je net zo goed voor houten exemplaren kiezen. Houten lepels zorgen voor meer gezelligheid in de keuken dan de metalen varianten. Het is een leuk idee om deze houten accessoires in de keuken een opvallende plek te geven. Plaats ze bijvoorbeeld in een mooie pot op het aanrecht of hang ze op aan de muur. Praktisch én sfeervol!

houten keuken accessoires

3. Houten messenblok

Net als lepels zijn messen onmisbaar in de keuken. Met een houten messenblok creëer je meteen meer sfeer in de keuken. Bovendien is dit een handige manier om messen op te bergen. Je hebt ze dicht bij de hand en toch zitten ze op een veilige plaats. Hieronder hebben we een paar mooie houten messenblokken op een rijtje gezet. Wat is jouw favoriete messenblok?

messenblok
Klik hier voor meer info over bovenstaand messenblok
11 delig messenblok
Klik hier voor meer info over bovenstaande 11 delig mesenblok

professionele messenset
Klik hier voor meer informatie over bovenstaande messenset

4. Houten fruitmand

Een laatste houten keukenaccessoire is een houten fruitmand. Het maakt niet uit of je er fruit, groenten of aardappelen in bewaart, het staat sowieso leuk! Als je aanrecht groot genoeg is, kan je ook een paar houten fruitmanden naast elkaar zetten voor een gezellige uitstraling in de keuken. Je kunt voor een klassieke ronde fruitmand kiezen, maar tegenwoordig zijn er ook originelere exemplaren. Denk aan een fruitmand in appelvorm of een houten bananenhouder. Hiermee krijgt je keuken ook meteen een speelse look! 

Je ziet het: met zo’n houten fruitmand en de anderen voorbeelden uit dit artikel, is het makkelijk om houten accessoires in de keuken toe te voegen!

Previous «
Next »